Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

JOI: Start pentru proiectul ”Stagiunea cu Skepsis 2022”. Spectacolul „Ursul”, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia

Publicat

Grupul Skepsis deschide proiectul cultural ”Stagiunea cu Skepsis 2022” joi, 24 februarie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, cu spectacolul URSUL, după A.P.Cehov.

„Anul 2022 este unul deosebit pentru Grupul Skepsis, marcând 20 de ani de activitate. Ne propunem așadar ca pe parcursul acestui an să prezentăm publicului spectacole din repertoriu care au avut o semnificație sau o importanță specială pentru evoluția grupului.

Vă invităm alături de noi la un spectacol despre trecut și prezent, despre prejudecăți și despre urmărirea propriului interes, dar și despre sentimente și gânduri profunde, un joc în care fiecare personaj are o luptă de purtat cu ceilalți, cu lumea, dar și cu sine însuși. O vizită neașteptată ne tulbură liniștea sau ne schimbă viața? …

Spectacolul URSUL, după A.P.Cehov a fost prezentat pentru prima dată publicului în primăvara anului 2002, fiind al doilea spectacol de teatru pregătit și organizat de Grupul Skepsis în Alba Iulia și conferind astfel continuitate grupului. Prin intriga, personajele și relațiile care se dezvoltă, surprinzând însă fin și subtil spiritul și emoția teatrului realist cehovian, spectacolul a rămas în repertoriul grupului fiind rejucat de multe ori de atunci. Spectacolul URSUL a adus și primul premiu – pentru Originalitate –  primit de Grupul Skepsis la un festival național de teatru cu caracter competitiv.

Evenimentul se va desfășura cu respectarea legislației în vigoare care condiționează organizarea de spectacole în perioada stării de alertă. Grupul Skepsis va pune la dispoziția spectatorilor un număr fix de invitații care pot fi obținute gratuit, la cerere, de la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, începând de Marți, 22.02.2022 între orele 10.00-20.00. La finalul spectacolului publicul poate face donații pentru susținerea proiectelor culturale și artistice ale grupului.

Spectacolul este prezentat în cadrul proiectului ”Stagiunea cu Skepsis 2022” – un proiect care urmăreşte implicarea tineretului în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi participarea civică la viaţa socioculturală. Prin acest proiect Grupul Skepsis dezvoltă colaborări artistice cu artişti din ţară şi din străinătate, pregăteşte şi oferă în mod riguros şi sistematic publicului albaiulian spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcursul anului.

Proiectul este realizat în partenriat cu: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultura a Studentilor Alba Iulia; Fundaţia ”Inter Art” Aiud; Crucea Roșie Română – filiala Alba;

În baza H.G. nr. 171 / 03.02.2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 7 februarie 2022, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cu COVID-19, accesul publicului va fi limitat la 30% din capacitatea maximă a sălii, cu purtarea măștii de protecție. Persoanele cu vârsta de peste 12 ani au acces în sala de spectacol cu îndeplinirea următoarelor condiții:

  • sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test rapid antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore;
  • se află în perioada cuprinsă între sfârșitul perioadei de izolare și până la a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.
  • Testele antigen rapide efectuate de acasă (inclusiv cele de salivă) nu sunt valabile pentru accesul la spectacole.
  • Atestarea vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 se realizează prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 68/2021.”, au transmis reprezentanții grupului Skepsis.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    duminică, 20.02.2022 at 14:05

    URSUL asta, a lui Cehov, este acelasi personaj, cu ” ursul ” Rusia, intruchipat de catre Presedintele ” pe viata „, Vladimir Putin ?????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax