Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

JOI: Unul dintre cele mai renumite coruri din Polonia, Basilica Cantans, va concerta la Catedrala Blajului

Publicat

Renumitul cor al Catedralei din Wroclaw (Polonia) va concerta, joi 20 iunie 2024, în Catedrala Blajului, anunță reprezentații bisericii, într-un comunicat de presă. 

Unul dintre cele mai renumite coruri din Polonia, Basilica Cantans, va concerta în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj. Este vorba de corul Catedralei Romano-Catolice ”Sfântul Ioan Botezătorul” din Wroclaw, capitala regiunii Silezia Inferioară.

Concertul va avea loc joi, 20 iunie, de la ora 18.00, în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj. Corul polonez va aduce în inima Transilvaniei unele dintre cele mai frumoase interpretări ale muzicii sacre.

Concertul va avea trei părți: una în care vor fi interpretate lucrări de muzică sacră ale compozitorilor polonezi, una în care vor fi intrepretate lucrări ale unor compozitori universali, iar cea de-a treia va include muzică de film și gospel.

Intrarea este liberă.

Catedrala Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Wroclaw este supranumită „Mama tuturor bisericilor din Silezia”. Ea a fost ridicată pe o insulă din mijlocul fluviului Odra.

Prima formă a catedralei datează din secolul al X-lea, apoi a fost reconstruită în stil gotic, iar, în cele din urmă, i-au fost adăugate elemente neogotice. Catedrala este faimoasă și pentru că acolo este păstrată Coroana Regală a Poloniei.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate