Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: ”Urme în alb și negru. Anii 1848-1849 în Transilvania”. Documente de epocă expuse la Muzeul Unirii din Alba Iulia

Publicat

urme alb negru

La împlinirea a 170 de ani de la Revoluțiile pașoptiste din Europa, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, vă invită la expoziția ”Urme în alb și negru. Anii 1848-1849 în Transilvania”. Vernisajul are loc joi, 6 iunie, de la ora 12.00, la muzeu.

Este prezentată, în documente de epocă (gravuri, litografii, documente, cărți) și nu numai, perioada redeșteptării naționale a românilor ardeleni, de la jumătatea veacului al XIX-lea.

urme alb negru

”Readucerea în actualitate a acelor vremuri, chiar și numai printr-o expoziție, nu poate fi decât de bun augur, pentru că Revoluțiile de la 1848-1849 au dat semnalul deșteptării naționalismului european, fiind cunoscute din acest motiv și sub denumirea de primăvara popoarelor. Deși înăbușite, revoluțiile pașoptiste au fixat pe termen lung obiectivul creării statelor naționale în Europa, obiectiv definitivat abia după Primul Război Mondial”, transmite Ionela Simona Mircea, muzeograf-curator.

Expoziția își așteaptă vizitatorii în perioada 6 iunie – 10 iulie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax