Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

JOI: „Zborul Unirii”, reconstituit pe Câmpia Libertății din Blaj. Un parașutist va aduce mesajul Primăriei Bacău

Publicat

campia libertatii blaj

Joi, 23 noiembrie, pe Câmpia Libertății din Blaj, va fi reconstituit „Zborul Unirii”, la împlinirea a 105 ani de la momentul în care avionul pilotat de locotenentul Vasile Niculescu, avându-l ca pasager pe căpitanul Victor Precup, a decolat de la Bacău și a aterizat la Blaj, pentru a aduce, în 1918, mesajul Guvernului României, aflat atunci la Iași, către Consiliului Naţional din Transilvania, care pregăteau Adunarea de la Alba Iulia.

„Zborul Unirii” va fi reconstituit în jurul orei 11:40, când pe Câmpia Libertății va ateriza un ofițer parașutist, care va aduce mesajul Primăriei Bacău, pentru a fi transmis autorităților din municipiul Blaj.

Toți cei care doresc să comemoreze o filă importantă din istoria municipiului Blaj sunt invitați pe Câmpia Libertății în jurul orei 11:30, când vor avea loc festivități care marchează Unirea Transilvaniei cu România, de la 1 decembrie 1918.

Începând din anul 1993, au avut loc mai multe reconstituiri ale „Zborului Unirii”, din 23 noiembrie 1918, ultimul astfel de eveniment desfășurându-se în 2018, cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

În cinstea acestui moment istoric, municipiile Blaj și Bacău sunt orașe înfrățite.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Vasili

    marți, 21.11.2023 at 17:12

    Bâi inteligenților ce mare filozofie faceți.
    Alt praf aruncat în ochii blăjeanului de acest nr 1.
    Cum v-ați înfrățit cu acest oraș (Bacău) și cum municipalitatea este foarte generoasă pe spinarea cetățeanului poate faceți o colectă generoasă ,,comandată” de ….și o trimiteți ,că doar vorba aceea ,,Blajul…..”,dacă tot ne facem pomană cu sărăcuțele voleibaliste și le ținem și le plătim regește acum o cheltuială în plus tot acolo este.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax