Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: Ziua Culturii și a marelui poet Mihai Eminescu. Evenimente organizate de Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba și Colegiul Economic din Alba Iulia

Publicat

mihai eminescu Joi, 15 ianuarie, Ziua Culturii dar și a marelui nostru poet Mihai Eminescu va fi marcată și în acest an de Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” Alba.  Manifestările vor avea loc la sala festivă a centrului, de la ora 13.00 și vor cuprinde un program artistic susținut de cursanții Serviciului Școala de Arte și Meșteșuguri împreună cu elevii Colegiului Economic „D.P. Marțian” din Alba Iulia.

Citește și 15 ianuarie: 165 de ani de la nașterea poetului, Mihai Eminescu. „Luceafărul”, cel mai lung poem de dragoste din lume

Parteneriatul de colaborare între cele două instituții a început din 2007 şi în cadrul acestuia au fost organizate numeroase activităţi.

Anul acesta, vor fi prezentate momente de recitare din lirica eminesciană susținute de cursanții clasei de Actorie (coordonator Bianca Goadă), muzică corală şi uşoară cu Grupul ,,Primavera” – clasa de Canto muzică ușoară (coordonator Marinela Popa), folk şi acustică susţinute de cursanții clasei de Chitară (coordononator Dragoș Tudor).

Elevii de la Colegiul Economic vor completa programul cu momente muzicale și poezie (coordonați de prof. Maria Lăncrănjan), cântece și dansuri populare (coordonați de prof. Irina Ungureanu), dar şi muzică ușoară cu band-ul colegiului (coordononator Lavinia Dobra).

În fiecare an, pe data de 15 ianuarie, Mihai Eminescu ajunge la inimile celor care îl omagiază. În 2015 se împlinesc 165 de ani de la nașterea celui mai mare poet român, autorul celui mai lung poem de dragoste: „Luceafărul”.

Printre cele mai cunoscute poezii ale lui Mihai Eminescu amintim „Somnoroase păsărele”, „Floare albastră”, „Luceafărul”, „Scrisoarea I” „Scrisoarea II”, „Scrisoarea III”, „Scrisoarea IV”, „Lacul”, „Revedere”, „Pe lângă plopii fără soț”, dar și altele care cu siguranță au rămas în memoria oricărui iubitor de poezie și nu numai.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax