Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Jucării cu laser, posibil periculoase pentru copii. Protecția Consumatorului anunță controale în țară

Publicat

magazin jucarii

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anunță că s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în spațiul public referitoare la existența, pe piața din România, a unor jucării cu laser, cu potențial pericol pentru copii, la utilizare.

Prin urmare, a început controalele în locuri de comercializare din regiunea București-Ilfov pentru început, urmând ca verificările să se extindă la nivelul întregii țări, în locații în care s-ar putea afla la comercializare loturi prezumtiv periculoase din această categorie de jucării.

Totodată, ANPC a discutat deja colaborarea, în vederea verificării potențialului periculos al fasciculului luminos dezvoltat de jucăriile în cauză și a testării acestora, într-o manieră științifică, cu laboratoare omologate/acreditate de profil, imediat după prelevarea jucăriilor, precizează sursa citată.

”În cel mai scurt timp, vom aduce la cunoștința publicului rezultatele controalelor și cercetărilor noastre în legătură cu acestă chestiune și, în funcție de rezultat, vom alerta, dacă este cazul, și piața europeană prin Sistemul european de alertă rapidă pentru produse nealimentare RAPEX referitor la acestă clasă de risc”, potrivit ANPC.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax