Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Jucătorii echipei FC Unirea, optimiști înaintea anului 2012. Vezi ce așteptări au de la partea a doua a campionatului

Publicat

După un tur de campionat cu rezultate nesperate, jucătorii și conducătorii echipei de fotbal Unirea Alba Iulia și-au fixat țintele pentru 2012, dar și pentru returul ediției actuale de campionat.

Omul care a resuscitat Unirea Alba Iulia, Stelian Gherman, consideră returul unul dificil, mai ales că majoritatea echipelor din Liga a II-a se confruntă  cu mari probleme financiare. Antrenorul principal Stelian Gherman speră să-și țină băieții în priză și în noul an.”Eu nu sunt liniștit numai în ultima  etapă, pentru că vreau să iau cât mai multe puncte. Nu vreau să se obișnuiască jucătorii că facem șase-șapte puncte și ne relaxăm. Returul va fi greu, aproape toate echipele din Liga a II-a au probleme financiare, cred că aici se va pierde foarte mult din valoare, pentru că mulți jucători vor fi într-o situație delicată. Va fi un retur greu, nici turul nu a fost ușor, sperăm să obținem mai mult decât ne-am propus”, a declarat Gherman.

Antrenorul Unirii spune că alături de staff-ul administrativ au fixat și țintele în ceea ce privește achizițiile. ”Noi ne-am orientat, am vorbit cu Mihai Dăscălescu, am discutat și cu cei din consiliul de administrație și să vedem dacă acei jucători pe care i-am ținut sub control putem să-i luăm la echipă”, a mai spus Gherman.

Nu ar fi exclus ca la reunirea lotului să apară câțiva fotbaliști de la Arieșul Turda, mai exact  Pop, Străuț, Bucur sau Bier. Cooptările acestora la Unirea sunt argumentate de faptul că fotbaliștii în cauză și-au reziliat angajamentele cu Arieșul Turda.

Unirea, invincibilă în retur după pronosticurile lui Pascal

Unul dintre jucătorii cu evoluţii providențiale la Unirea, căpitanul Adrian Pascal, a acceptat să dea și câteva pronosticuri pentru retur, iar, în viziunea portarului albaiulian, echipa nu va pierde în retur. ”Mi-aș dori să fie un retur mai bun decât turul, să facem mai multe puncte, dar returul va fi mai greu. Sper să fie evoluțiile mele la fel de bune, dacă  nu mai bune”, a declarat Pascal.

Iată pronosticurile oferite de Pascal: deplasare (d) CSM Râmnicu Vâlcea 0-1 sau 0-0; acasa (a) FC Bihor, victorie; d) ALRO Slatina, 0-0 sau 1-1;  a) FC Olt victorie 2-0; d) Poli Timișoara: ”Cu Timișoara ne vom juca șansa, e greu să mă exprim la acest meci, depindem de noi, de ce jucători vin, de ce jucători pleacă”; a) Gloria Bistrița (victorie sau egal); a) Gaz Metan Severin victorie; d) UTA Arad 0-0; a) FC Maramureș Baia Mare victorie; d) Luceafărul Oradea (victorie sau egal); a) Chindia Târgoviște 1-0; d) Mureșul Deva, victorie Unirea; a) FC Argeș Pitești, victorie; d) Juventus București (victorie sau egal – Unirea); a) Arieșul Turda (victorie).

De partea cealaltă, președintele executiv al Unirii Alba Iulia, Mihai Dăscălescu a refuzat să ofere pronosticuri, acesta fiind superstițios, însă știe de ce are nevoie echipa în returul sezonului 2011-212. ”Îmi doresc să terminăm cât mai sus în clasament. Returul va fi foarte dificil, sunt multe echipe care vor să  evite retrogradarea şi se vor întări, noi vrem să adunăm cât mai multe puncte pentru a scăpa de teama de retrogradare”, a declarat Dăscălescu.

În ceea ce priveşte transferurile, oficialul Unirii spune că trupa pregătită de Stelian Gherman are nevoie de întăriri pe toate posturile. ”După accidentarea jucătorilor la jumătatea turului, am văzut că ducem lipsă de jucători de valoare”, a mai punctat Dăscălescu.

Sorin Bâlu: ”Conducătorii și-au mai făcut datoria și ăsta poate fi un remediu”

Fundașul dreapta Sorin Bâlu, autorul unuia dintre cele mai frumoase goluri marcate de Unirea Alba Iulia în partida din deplasare de la FC Olt, speră ca partea a doua a campionatului să aducă liniște și cât mai multe puncte în visteria ”alb-negrilor”.

”Eu sper ca în retur să țin linia de meciuri bune în continuare, să am măcar evoluțiile pe care le-am avut, să terminăm cât mai sus, îmi doresc să am sănătate, să fie atmosferă bună la echipă și pe baza acestei atmosfere putem ajunge mai sus, chiar dacă nu avem echipă ca Poli Timișoara, Bistrița sau Slatina. Conducătorii și-au mai făcut datoria și ăsta poate fi un remediu, dacă ei sunt lângă noi și ne sprijină putem produce multe surprize. Seria e echilibrată, dar dacă mai aducem jucători putem fi surpriza plăcută a returului”, a  declarat Sorin Bâlu.

Chiar dacă nu a dat nici un pronostic în ceea ce privește returul, Bâlu speră ca Unirea să mai obțină minim 20 de puncte. ”Va fi un retur greu, îmi e greu să vorbesc despre pronosticuri, e bine să câștigăm la început să adunăm puncte, apoi jucăm relaxat. E bine că suntem sus, dacă începem bine se face distanța mai mare de puncte față de ultimele locuri”, a mai spus fundașul Unirii.

Când a venit vorba de emoțiile retrogradării, apărătorul Unirii a fost ferm. ”Nu am emoții că putem retrograda, dar nu putem trata lucrurile superficial, orice se poate întâmpla și trebuie să fim precauți, să prevenim lucrurile”, a încheiat Bâlu.

Cine nu are bătrâni să-și cumpere. Mircea Oprea, jucătorul-surpriză al turului

Mircea Oprea a fost jucătorul-surpriză sau mai exact asul din mâneca lui Gherman, întrucât atacantul a devenit în actualul sezon atât fundaș sau mijlocaș de bandă stângă, cât și mijlocaș central sau defensiv.

Acesta a făcut în unele jocuri sacrificii pentru a intra în teren, întrucât a fost nevoit să strângă din dinți și să treacă peste micile accidentări care-i dădeau bătăi de cap.

În ceea ce privește returul, Oprea speră ca Unirea să repete figura frumoasă din tur. ”Noi sperăm ca returul să fie tot așa de bun, dar va fi mai greu, pentru că echipele ne cunosc, știu ce putem și își vor lua măsuri suplimentare, pentru că la începutul campionatului toți ne vedeau retrogradați. Am fost pe podium un timp, cred că suntem surpriza plăcută. Eu cred că dacă facem 18 puncte nu retrogradăm”, a declarat Mircea Oprea.

Alexandru Giurgiu promite: ”Returul va fi mai bun ca turul”

Alexandru Giurgiu a jucat un rol foarte important în turul de campionat, acesta fiind juniorul utilizat în repetate rânduri fie ca fundaș stânga, fie ca mijlocaș stânga. Evoluțiile acestuia nu au fost la fel de convingătoare ca în sezonul trecut, însă are speranța că 2012 va fi un an mai bun și pentru el și pentru Unirea. Acesta speră ca în retur să evolueze cât mai mult și să o facă foarte bine. ”Nu m-am gândit de câte puncte avem nevoie, trebuie să jucăm fiecare meci serios. Eu zic că suntem un grup unit și cred că returul va fi mai bun ca turul, pentru că ne cunoaștem și noi mai bine, în tur antrenorul a venit înainte de începerea turului, jucătorii la fel. Îmi doresc să joc cât mai mult în 2012 și să o fac cât mai bine, de ce nu să dau și goluri”, a punctat Alexandru Giurgiu.

Alexandru Plenicianu: ”Vreau un an bun alături de Unirea. Echipa să aibă o situație financiară bună”

Pentru Alex Plenicianu, turul s-a dovedit  a fi unul bun, însă fotbalistul nu se mulțumește cu puțin, iar de la 2012 are pretenții mai mari. ”Sper să facem cât mai multe puncte. Eu sper să mai facem încă 25 de puncte în retur. O să fie mai bună partea a doua a campionatului, dar depinde de ce jucători vor pleca, de ce jucători vor veni, dar eu sper să fie mai bun. În 2012 eu sper să am un parcurs cât mai bun alături de Unirea, iar echipa să aibă o situație financiară cât mai bună”, a mărturisit Alexandru Plenicianu, mijlocaș FC Unirea Alba Iulia.

George Negură și Dejan Pecarov au gânduri comune pentru 2012

Chiar dacă nu a evoluat foarte mult  prima parte a sezonului, George Negură este optimist în ceea ce privește anul viitor. Conștient că doar prin muncă poate progresa și evolua,  Negură spune că în retur va munci mai mult. ”Returul nu va fi ușor, dar noi trebuie să muncim și să avem măcar aceleași rezultate ca și în tur. Eu personal îmi doresc să joc cât mai mult și prin evoluțiile mele să ajut echipa”, a spus George Negură. Acesta a mai transmis tuturor fanilor echipei Unirea Alba Iulia „Sărbători fericite!” și „Un an nou mai bun!”.

Dejan Pecarov speră ca, în 2012, golurile marcate pentru Unirea Alba Iulia să se înmulţească, iar evoluțiile lui să aducă multe puncte în contul ”alb-negrilor”. ”Cred că dacă mai facem 22 de puncte putem sta liniștiți. Eu cred că o să fie mai greu returul, noi sperăm să mergem cât mai bine și să terminăm cât mai sus în clasament. Sper să dau cât mai multe goluri și să am realizări cât mai multe și cât mai mari”, a  mărturisit Dejan Pecarov, atacant FC Unirea Alba Iulia.

Silviu Mureșan recunoaște: ”Am lăsat de dorit în tur”

După un start fulminant de sezon, Silviu Mureșan „s-a stins”, în câteva etape, astfel că evoluțiile acestuia au început să dezamăgească. Acesta speră ca noul an să fie mai bun, iar numărul golurilor marcate pentru FC Unirea să fie mult mai mare ca în 2011. ”Eu îmi propun să dau cât mai multe goluri, că doar sunt atacant, am cam lăsat de dorit în tur. Unirea mai are nevoie de minim 20 de puncte, oricum obiectivul nostru nu e promovarea, dar dacă putem facem și mai multe.  Returul va depinde de ce jucători vor veni și depinde cine va veni la echipă”, a spus Silviu Mureșan, atacant Unirea Alba Iulia.

Contractul lui Bucurică a expirat. Dăscălescu: ”Suntem în negocieri”

Unul dintre cei mai buni fotbaliști ai Unirii, Bogdan Bucurică este pe punctul de a părăsi echipa, contractul acestuia s-a  a ajuns la sfârșit, însă șefii albaiulieni speră că fundașul stânga va rămâne la Alba Iulia. ”Nu știu nimic deocamdată, contractul a expirat în decembrie, suntem în negocieri cu Bucurică, sperăm să ne înțelegem”, a adăugat Mihai Dăscălescu, președinte executiv FC Unirea Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax