Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Judecătoarea care urma să îl judece pe Liviu Dragnea a lansat o carte la Curtea de Apel Alba Iulia

aida popa curtea de apel alba iulia

Publicat

Judecătoarea Aida Popa de la Înalta Curte de Casație și Justiție, și care urma să judece dosarul în care este inculpat Liviu Dragnea, a lansat la Curtea de Apel Alba Iulia o carte care abordează activitățile judecătorilor români din ultimul secol.

Marți, fosta vicepreședinte a Înaltei Curți de Casație și Justiție, Aida Popa, a lasant cartea ”Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, 1918 – 2018, un secol în asigurarea unei practici judiciare unitare”.

La evenimentul de lansare a cărții au fost prezenți reprezentanți ai justiției din Alba Iulia, Ilie Narița procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia și decanul Baroului Alba, Mihai Baco.

Aida Popa a declarat că, cartea se dorește ” un profund semn personal de recunoștință pentru toți consilerii ai Curții de Casațiune și Justiție, de la 1862 și până în prezent, o profundă recunoștință pentru valoroasele  hotărâri pe care le-au pronunțat ca urmare, a acestei unități pe baza acuzării dar și pe concluziile apărării.”

Judecătoarea mai este magistrat expert la Institutul Naţional al magistraturii, lector universitar la Facultatea de Drept din cadurl Universităţii Nicolae Titulescu şi reprezentantul României la Consiliul Consultativ al Judecătorilor Europeni.

Rodica Aida Popa a fost desemnată prin tragere la sorţi să facă parte din al doilea complet de judecată care urma să judece apelul liderului PSD, Liviu Dragnea, în dosarul privind frauda de la DGASPC Teleorman.

O hotărâre a Curţii de Apel Bucureşti a suspendat şi anulat decizia colegiului de conducere al ÎCCJ privind tragerea la sorţi, astfel încât, cel mai probabil, Dragnea nu va fi judecat de completul care are această componenţă.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate