Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Judecătoria Alba Iulia își LIMITEAZĂ activitatea. Ce dosare vor fi soluționate și ce recomandă magistrații

Publicat

Judecătoria Alba Iulia își limitează de luni, 16 martie activitatea în sălile de judecată și va soluționa exclusiv cauzele cu caracter urgent. 

Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă, iar limitarea activității vine ca o măsură preventivă în combatarea noului virus, coronavirus.

Începând cu data de 16.03.2020 şi până la data de 31.03.2020, Judecătoria Alba Iulia va soluţiona exclusiv cauzele cu caracter urgent, respectiv:

În materie civilă:

  • ordonanţă preşedinţială;
  • ordine de protecţie;
  • încuviinţare executare silită;
  • suspendare provizorie a executării silite;
  • delegare drepturi părinteşti;
  • măsuri asigurătorii;

În materie penală:

  • cereri de competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi;
  • cauze în care există posibilitatea împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale, aspect asupra căruia va aprecia fiecare preşedinte de complet;
  • cauze în care există măsuri preventive;

În zilele de 12 şi 13.03.2020 toate completurile de judecată vor lua măsurile corespunzătoare pentru preschimbarea termenului de soluţionare a cauzelor din intervalul 16-31.03.2020.

Termenul de soluţionare a cauzelor va fi preschimbat pentru o dată ulterioară zilei de 01.05.2020.

Grefierii de şedinţă vor întreprinde toate măsurile necesare în vederea încunoştinţării părţilor şi participanţilor la proces cu privire la preschimbarea termenului de judecată.

Începând cu data de 16.03.2020 şi până la data de 31.03.2020, la sediul Judecătoriei Alba Iulia îşi vor desfăşura activitatea exclusiv persoanele din grupul de continuitate constituit prin Decizia nr. 10/11.03.2020 emisă de Preşedintele  Judecătoriei Alba Iulia.

Persoanele din grupul de continuitate au obligaţia de a purta mască şi mănuşi, în măsura posibilităţii de asigurare a acestora de către angajator, şi de a evita deplasarea inutilă prin instanţă.

Prezenţa oricărui alt angajat la locul de muncă va fi comunicată obligatoriu grefierului şef al instanţei.

În cauzele care se vor judeca în perioada 16-31.03.2020 fiecare complet de judecată este dator să adopte orice măsură consideră necesar pentru evitarea aglomerării sălii de judecată.

Completurile de judecată în materie penală vor examina posibilitatea utilizării mijloacelor tehnice necesare audierii persoanelor private de libertate prin videoconferinţă.

Fiecare complet de judecată va evalua posibilitatea declarării nepublice a şedinţei de judecată.

În perioada 16-31.03.2020 corespondenţa administrativă între Judecătoria Alba Iulia şi celelalte instanţe din circumscripţia Curţii de Apel Alba Iulia, precum şi în interiorul instanţei se va realiza exclusiv în format electronic, cu excepţia situaţiilor în care o dispoziţie legală imperativă prevede transmiterea înscrisurilor în original.

Programul cu publicul:

Începând cu data de 16.03.2020 se suspendă programul nemijlocit cu publicul în cadrul compartimentelor Judecătoriei Alba Iulia;

Se recomandă ca toate înscrisurile să fie transmise prin email, fax, poştă;

Se recomandă consultarea dosarelor prin utilizarea aplicaţiei „Dosar electronic” (site-ul www.tribunalulalba.ro ) şi analizarea posibilităţii de a se solicita, în scris, amânarea judecării cauzei sau judecarea cauzei în lipsă.

Accesul in instanţă:

Se limitează accesul publicului în instanţă, urmând a fi permis doar persoanelor care au cauze pe rol în ziua respectivă, având obiectele indicate la art. 1. Dovada acestui fapt se face cu citaţia primită pentru termenul respectiv sau printr-o declaraţie pe proprie răspundere disponibilă la intrarea în instituţie;

Se limitează accesul celorlalţi participanţi la judecată (avocaţi, experţi, executori), fiind permis doar celor care au cauze pe rol în ziua respectivă, conform Art. 1;

În cazul în care există fixate ore de strigare a cauzelor, accesul în instanţă se va face cu cel mult 15 minute înainte de ora fixată;

Se interzice accesul în sediul Judecătoriei Alba Iulia a persoanelor cu privire la care autorităţile române competente au dispus măsuri de carantină sau de autoizolare, până la expirarea acestora. Persoanele care ase află în această situaţie, care sunt citate în dosarele aflate pe rolul instanţei, au obligaţia de a înştiinţa completul de judecată despre Această situaţie, în scris sau prin poştă electronică.

În data de 30.03.2020 se va proceda la reevaluarea situaţiei în funcţie de evoluţia răspândirii virusului la nivel naţional.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax