Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Judecătoria Sebeș își restrânge activitatea. Se vor soluționa doar cauzele cu caracter urgent

Publicat

Judecătoria Sebeș își restrânge activitatea cu publicul. De luni, 16 martie și până la sfârșitul lunii, la instanța din Sebeș se vor soluționa exclusiv cauzele cu caracter urgent. 

Potrivit unui comunicat remis de reprezentanții instituției începând cu data de 16.03.2020 şi până la data de 31.03.2020, Judecătoria Sebeş va soluţiona exclusiv cauzele cu caracter urgent, respectiv: în materie penală: cauzele de competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, cauzele în care au fost dispuse măsuri preventive, prelungire dovadă circulaţie, iar în materie civilă următoarele: ordine de protecţie, ordonanţe preşedinţiale, suspendare provizorie, suspendare executare silită, delegarea autorităţii părinteşti, măsuri asiguratorii, abţineri/recuzări în cauzele urgente

În zilele de 12 şi 13.03.2020 toate completurile de judecată vor lua măsurile corespunzătoare pentru preschimbarea termenului de soluţionare a cauzelor din intervalul 16 – 31.03.2020

Termenul de soluţionare a cauzelor va fi preschimbat pentru o dată ulterioară zilei de 01.05.2020.

Grefierii de şedinţă vor întreprinde toate măsurile necesare în vederea încunoştinţării părţilor şi participanţilor la proces cu privire la preschimbarea termenului de judecată.

Începând cu data de 16.03.2020 şi până la data de 31.03.2020, se vor înainta fizic în căile de atac exclusiv dosarele urgente sau cele în care există posibilitatea împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale.

Dosarele care nu reclamă urgenţă precum şi cele în care nu se ridică problema împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale vor fi înaintate în calea de atac într-o singură zi, 01.04.2020.

Începând cu data de 16.03.2020 şi până la data de 31.03.2020, la sediul judecătoriei  îşi vor desfăşura activitatea exclusiv persoanele din grupul de continuitate constituit prin Planul specific de continuitate, Lista personalului de continuitate și Ordinea de succesiune și delegare de atribuții înregistrate sub nr. 184/I/A/23/09.03.2020, cu excepţia zilelor în care sunt planificate şedinţe de judecată, când vor fi prezenţi  judecătorul şi grefierul care formează completul de judecată.

Persoanele din grupul de continuitate au obligaţia de a purta mască şi mănuşi, în măsura posibilităţii de asigurare a acestora de către angajator, şi de a evita deplasarea inutilă prin instanţă

Prezenţa oricărui alt angajat la locul de muncă va fi comunicată obligatoriu grefierului șef al judecătoriei.

În cauzele care se vor judeca în perioada 16-31.03.2020 fiecare complet de judecată este dator să adopte orice măsură consideră necesar pentru evitarea aglomerării sălii de judecată.

Completurile de judecată în materie penală vor examina posibilitatea utilizării mijloacelor tehnice necesare audierii persoanelor private de libertate prin videoconferință.

Fiecare complet de judecată va evalua posibilitatea declarării nepublice a şedinţei de judecată.

În perioada 16-31.03.2020 corespondenţa administrativă între instanţe se va realiza exclusiv în format electronic, cu excepţia situaţiilor în care o dispoziţie legală imperativă prevede transmiterea înscrisurilor în original.
Programul de lucru cu publicul la registratura şi arhiva Judecătoriei Sebeş, se va desfăşura între orele 8,30-10,30.

Accesul publicului în incinta instanţei va fi permis doar la data şi ora fixate pentru judecarea cauzei în care participă, fiind stabilite cauze pe ore, cu anunţarea părţilor telefonic sau prin alte mijloace de comunicare

În data de 30.03.2020 se va proceda la reevaluarea situaţiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate