Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia se întorc la muncă. Protestul față de eliminarea pensiilor de serviciu, SUSPENDAT

Publicat

prefectura

Judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia se întorc la treabă. Aceștia au decis să suspende protestul față de eliminarea pensiilor de serviciu.

Activitatea la instanța superioară din Alba Iulia va reîncepe de luni, 10 februarie.

Atașam comunicatul instaței superioare din Alba Iulia

” Având în vedere durata manifestărilor de protest, faptul că pe termen scurt nu se prefigurează evoluții cu privire la cauza care a generat aceste proteste, din respect faţă de cetăţenii care au cauze pe rol şi profesioniştii care activează în sistemul judiciar, judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia au decis reluarea activităţii normale de judecată începând cu data de luni 10.02.2020.

Pentru cauzele care sunt programate la Curtea de Apel Alba Iulia mâine, 07.02.2020, informăm părţile şi ceilalţi participanţi care se vor prezenta la şedinţa de judecată, că procesele respective vor fi judecate conform planificării iar în caz de absenţă a părţilor şi participanţilor cauzele pot fi amânate.

În acelaşi timp, în consens cu organizația sindicală reprezentativă a personalului auxiliar de specialitate Grefierul „Alba” anunţăm că, începând cu data de mâine, 07.02.2020, activitatea compartimentelor publice ale Curţii de Apel Alba Iulia se va relua în condiţii normale conform programului obişnuit afişat.

La nivelul tuturor instanţelor din circumscripţia teritorială a fost anunţată organizarea de adunări generale cu privire la continuarea manifestărilor de protest, prin urmare recomandăm persoanelor interesate să consulte site-urile instanţelor pentru a se informa corespunzător. De îndată ce vom deţine datele centralizate la nivelul Curţii de Apel Alba Iulia vom informa corespunzător cetăţenii şi opinia publică.

Judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia îşi manifestă în continuare nemulţumirea faţă de încălcarea brutală a independenţei justiţiei şi a statutului constituţional al judecătorului prin abrogarea fără consultare şi în mod discriminatoriu a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu şi vor urmării îndeaproape evoluţia situaţiei care a generat manifestările de protest la nivelul sistemului judiciar pentru a decide în consecinţă, exprimându-şi speranţa că lucrurile vor reveni cât mai curând în matca lor firească, fără afectarea drepturilor şi intereselor fundamentale ale cetăţenilor”, au transmis reprezentații instanței.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Milu

    vineri, 07.02.2020 at 08:23

    De cand au voie sa protesteze cei din justitie? Au voie, le este permis?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax