Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Judecătorii din Alba Iulia au încetat procesul față de Agra’s SA pentru furt de curent. Împăcare între conducerea firmei și SDEE

Publicat

Magistrații Judecătoriei Alba Iulia au încetat procesul față de Agra s (persoana juridică) pentru infracțiunea de furt. Firma a fost trimisă în judecată pentru furt în formă continuată ( trei acte) de curent electric.

De la trimiterea în judecată și până în data de 27 martie 2024, dată la care a fost închis procesul, reprezentanții firmei s-au împăcat cu cei ai companiei Electrica SDEE.

Prejudiciul a fost de 133.834,27 lei, undeva la 26.000 de euro.

Trimiterea în judecată a avut loc în cursul anului 2023, iar dosarul a trecut de măsuri și excepții de cameră preliminară în data de 10 noiembrie.

CITEȘTE ȘI: Persoana juridică Agra’s SA, care deține magazine în Alba Iulia, trimisă în judecată pentru furt de curent. Ce spun judecătorii

După ce magistrații au încetat procesul pentru furt, motivarea instanței a devenit publică fiind disponibilă pe portalul instanțelor de judecată.

De la ce a pornit procesul

Inspectorii SDEE au descoperit la trei magazine Agra”s că instalația de alimentare cuenergie electrică prezenta interventii neautorizate.

Blocul de măsură și protecție (BMPT) era desigilat, ”iar pe contactele electrice ale contorului de măsurare a energiei electrice, pe trei faze, erau montate trei şunturi din cupru de tip „bară punte”, între bornele de intrare-ieşire la fiecare din cele trei faze ale contorului de măsurare a energiei electrice, fiind consumată energie electrică în mod fraudulos”, la un magazin, au notat magistrații.

La celelalte două magazine, pe contactele electrice ale contorului de măsurare a energiei electrice, pe două faze, erau montate două conductoare din cupru în secţiune de aproximativ 16 mm între bornele de intrare-ieşire la fiecare din cele două faze ale contorului de măsurare a energiei electrice, fiind consumată energie electrică, au precizat magistrații.

Pentru ce au fost trimisă firma în judecată

în perioada 13.07.2017 – 13.06.2020, la punctul de lucru situat în Alba Iulia, str. Vasile Goldiș, nr. 19, profitând de modificarea blocului de măsură și protecție (BMPT), a sustras energie electrică cauzând persoanei vătămate SDEE un prejudiciu în cuantum 11 367,59 lei,

– în perioada 13.06.2017 – 13.06.2020, la punctul de lucru situat în Alba Iulia, bd. Revoluţiei 1989, profitând de modificarea blocului de măsură și protecție (BMPT), a sustras energie electrică cauzând persoanei vătămate SDEE un prejudiciu în cuantum 79.375,86 lei,

– în perioada 13.09.2017 – 13.06.2020, la punctul de lucru situat în Alba Iulia, profitând de modificarea blocului de măsură și protecție (BMPT), a sustras energie electrică cauzând persoanei vătămate SDEE un prejudiciu în cuantum 18 318,94 lei”, se arată în documentul emis de magistrații Judecătoriei Alba Iulia.

Împăcarea

În fața instanței, reprezentații celor două companii au depus un document notarial prin care arată că s-au împăcat.

Mai exact, ”inculpata a achitat părţii civile suma de 133.834,27 lei, compus din prejudiciul în cuantum de 109.062,39 lei şi suma de 24.771,88 lei reprezentând indexarea cu rata inflaţiei a debitului. Partea civilă a acceptat această plată, consemnată ca atare în înscrisul autentic notarial de împăcare a părţilor”, au notat judecătorii.

Drept urmare, dosarul a fost închis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax