Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Judecătorii din Alba Iulia nu au fost de acord cu o pedepsă blândă, pentru un tânăr implicat într-un teribil ACCIDENT MORTAL

Publicat

Un tânăr din Alba care a fost implicat într-un tragic accident petrecut pe raza localității Inuri din comuna Vințu de Jos, în 2021, a vrut să semneze un acord de recunoaștere al vinovăției, fiind acuzat de ucidere din culpă. 

Este vorba despre un accident petrecut în data de 6 septembrie 2021, când tânărul de 30 de ani a condus beat și fără a deține carnet de conducere pentru un utilaj forestier (TAF) a fost implicat într-un accident rutier, în care și-a pierdut viața un alt tânăr, pe atunci de 24 de ani din Mogoș.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Accident grav într-o pădure din Alba. Un tânăr de 24 de ani a fost prins sub un utilaj forestier și a decedat

În data de 3 noiembrie 2022, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au respins acordul de recunoaștere al vinovăției propus spre încheiere de procurorul de caz și bărbat.

Ce s-a întâmplat

Potrivit procurorilor, ”în data de 06 septembrie 2021, în jurul orei 12:40, inculpatul A.I.V. a condus, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o îmbibație alcoolică de 1,73 g/l alcool pur în sânge la ora 15:22 și de 1,54 g/l alcool pur în sânge la ora 16:22, și fără a poseda permis de conducere corespunzător acestei categorii de vehicule, tractorul articulat forestier pe raza comunei Vințu de Jos, loc. Inuri, jud. Alba, transportându-l pe numitul B.F. pe scara din partea dreaptă a TAF-ului, iar pe un sector de drum în rampă, cel din urmă s-a dezechilibrat și a căzut de pe TAF, vehiculul trecând cu roata din dreapta spate peste acesta, rezultând astfel decesul persoanei vătămate”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru alba24.ro.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Șoferul utilajului forestier din accidentul mortal de la Inuri, reținut. Era sub influența alcoolului

De ce au respins judecătorii din Alba Iulia acordul de recunoaștere al vinovăției

În linii mari judecătorii au motivat respingere spunând că acordul încheiat pe un an și șase luni de închisoare cu suspendare este o pedeapsă prea blândă pentru faptele comise.

”Instanţa reţine că soluţia asupra căreia s-a ajuns la un acord între procuror şi inculpat este nejustificat de blânda în raport cu gravitatea infracţiunilor”, se arată în motivarea instanței.

CITEȘTE ȘI: Un bărbat din Alba va fi judecat pentru ucidere din culpă, după un accident mortal petrecut în localitatea Inuri. Ce s-a întâmplat

Aceștia au luat în calcul că tânărul era beat, că nu avea permis de conducere pentru un utilaj ca cel pe care îl conducea și că mai mult de atât a acceptat să își transporte colegul pe scara TAF-ului, deși și acesta era beat și avea abilități de reacție reduse.

Drept urmare au respins semnarea unui acord de recunoaștere al vinovăției între procurorul de caz și inculpat. Doasarul a fost trimis ”procurorului în vederea continuării urmăririi penale, soluţia cu privire la care s-a ajuns la un acord între procuror şi inculpat fiind nejustificat de blândă în raport cu gravitatea infracţiunilor”, au motivat magistrații din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax