Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Judecătorii din Alba vor decide dacă un bărbat va avea acces la corespondența dintre DIICOT și DNA după ce a dat în judecată SRI

Publicat

sri

Serviciul Român de Informații a fost acționat în instanță de un cetățean din Hunedoara. Acesta a cerut, prin Legea 544/2001 privind accesul la informații, să i se pună la dispoziție documentele de comunicare între DNA și DIICOT, în mai multe dosare penale. 

Inițial, bărbatul a intentat un proces împotriva SRI care s-a desfășurat pe rolul Tribunalului Hunedoara, iar o primă decizie a fost dată de magistrații hunedoreni în 8 decembrie 2020.

Procesul a fost intentat în momentul în care bărbatul a făcut o cerere pentru a avea acces la corespondența dintre DIICOT și DNA.

”În motivarea acțiunii a arătat că, la data de 28 noiembrie 2019, s-a adresat pârâtei (SRI) pentru a-i comunica, conform Legii nr. 544/2001, corespondența purtată de Parchetul DNA și Parchetul DIICOT, precum și actele de sesizare a parchetelor pentru începerea urmăririi penale în anumite dosare penale, iar pârâta i-a comunicat răspuns în sensul că, conform art. 11 și 12 alin. 1 lit. a Legii nr. 51/1991, privind securitatea națională, comunicarea unor astfel de date sunt exceptate de la accesul liber al cetățenilor”, se arată în motivarea judecătorilor din Hunedoara.

SRI nu a acceptat solicitarea bărbatului, iar acesta i-a acționat în instanță.

Magistrații Tribunalului Hunedoara au respins cererea bărbatului și au motivat că ”actele administrative emise sau încheiate de autoritățile publice centrale se soluționează în fond de secțiile de contencios administrativ și fiscal ale curților de apel”, se mai arată în documentul citat.

În urma respingerii cererii la Tribunalul Hunedoara, bărbatul a făcut apel, iar dosarul s-a mutat pe rolul instanței superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Primul termen la instanța din Alba Iulia se va judeca pe 22 februarie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 25.01.2021 at 13:43

    Asa ma, condamnati-l pe om fara sa stie de ce este inculpat si pe ce baza. Asta era pe vremea lui Ceasca, dar se pare ca inca mai dainuie acea vreme.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax