Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Judeţul Alba a semnat Carta Regiunilor pentru Acţiuni Climatice

Publicat

Judeţul Alba a răspuns pozitiv la combaterea încălzirii globale, prin semnarea actului de naștere al unei coaliții internaționale inițiate de guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger.

Alba a fost singurul judeţ din România şi una dintre cele cinci regiuni europene, alături de Flevoland – Olanda, Azores – Portugalia, Istria – Croația și Donetsk – Ucraina, care au fost invitate, la sfârşitul săptămânii trecute, la Davis (California), pentru semnarea documentului intitulat ”R 20 – Carta Regiunilor pentru Acțiuni Climatice”.

”Suntem printre puținele regiuni din Europa invitate de guvernatorul Californiei să semneze acest document important. Aceasta înseamnă că, prin interesul constant pe care îl manifestăm pentru domeniul energiei obținute din surse regenerabile și al reducerii emisiilor de CO2, suntem pe calea cea bună. Acest parteneriat cu Arnold Schwarzenneger ne va motiva și mai tare”, a declarat președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel. ”Sunt foarte mândră că Adunarea Regiunilor Europei (ARE) este printre membrii fondatori ai acestei mișcări „, a spus și Michèle Sabban, președintele ARE, care a mai insistat asupra faptului că inițierea R20 reprezintă un mesaj puternic transmis de regiuni, guvernelor naționale.


Vedetele de la Hollywood susţin proiectul împotriva poluării

Invitația din partea guvernatorului Arnold Schwarzenegger a venit prin intermediul Adunării Regiunilor Europei. De altfel, delegația a fost condusă de către președintele ARE, Michèle Sabban. ”R20” a luat ființă în cadrul Summit-ului pe probleme climatice al Guvernatorilor, un eveniment care a adunat la Davis aproximativ 1500 de politicieni, membri ai administrațiilor locale din toată lumea, activiști, profesori și cercetători, dar și vedete ca Harrison Ford sau James Cameron (regizorul filmului „Avatar”), care au decis să își folosească imaginea pentru a susține ideea unei lumi mai puțin poluate.


Preşedintele Obama şi prinţul Charles văd schimbarea climei ca o problemă globală

Mesaje înregistrate au trimis și președintele SUA, Barack Obama și prințul Charles. ”Schimbarea climei este o problemă globală, care necesită acțiune la toate nivelele de guvernământ, în parteneriat cu sectorul privat, organizațiile neguvernamentale și mediul academic. Ca lideri subnaționali, noi trebuie să fim activi în acest domeniu, dar este nevoie de o coaliție a noastră, a celor care ne regăsim în aceste idei, fie că suntem din Statele Unite sau din Europa” a spus guvernatorul Arnold Schwarzenneger (care va rămâne în funcție până în primăvara anului viitor).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax