Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Judeţul Alba este cel mai mare exportator de lemn din ţară. Anul trecut, a livrat marfă de peste 500 de milioane euro

Publicat

lemnDin datele Institutului Naţional de Statistică aferente anului trecut, judeţul Alba este cel mai mare exportator de lemn din România. În perioada ianuarie 2014 – ianuarie 2015, judeţul a exportat lemn brut şi cherestea în valoare de 540 milioane de euro.

Situaţia este confirmată de faptul că la Sebeş îşi desfăşoară activitatea cea mai mare fabrică Holtzindustrie Schweighofer din România, care a avut o cifră de afaceri ce a depăşit 600 de milioane de euro.

În total, exporturile României de lemn şi cherestea în 2014 s-au situat la valoare de 2 miliarde de euro. Judeţul Alba are o contribuţie de peste 25 la sută la această sumă.
Pe locul doi în această statistică se află judeţul Suceava cu o valoare a exportului de circa 236 milioane de euro. În această zonă, la Rădăuţi, se află altă fabrică de cherestea Holtzindustrie Schweighofer.

Pe locul trei la export de lemn se află Bucureşti, cu o valoare de 205 milioane de euro. În continuarea clasamentului este Braşovul, cu 175 milioane de euro şi Mureşul, cu un export cifrat la 101 milioane de euro.

Restul judeţelor sunt plasate sub valoarea de 100 de milioane de euro.

Pe ultimul loc se află Tulcea, judeţ din care s-a exportat lemn şi cherestea în valoare de 467.000 de euro.

sursa: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax