Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Județul Alba, în topul celor mai subvenționate județe din România, în ultimii 20 de ani. Vezi pe ce loc se situează

Publicat

Județul Alba se situează printre primele locuri din topul județelor care au primit cele mai mari subvenții din Românai, în ultimii douăzeci de ani. Acesta este rezultatul unei analize a valorii totale a subvențiilor primite în perioada 1990-2010, de la bugetul de stat, realizată de ziarul Gândul, din informații primite de la Institutul Național de Statistică.

Subvențiile se referă la banii primiți de la stat pentru acordarea unor ajutoare sociale (de exemplu la încălzire), pentru plata unor împrumuturi destinate finanțării de investiții sau pentru echilibrarea bugetului, respectiv reducerea deficitelor locale.

Din aceeași analiză reiese că județul Vrancea este cel mai subvenționat județ din România, cu 667,3 milioane de lei în perioada menționată, sumă care reprezintă 15,3% din veniturile totale ale județului. Pe locurile următoare în top se clasează Bihor (cu 11,9 %), Vâlcea (cu 11,6 %), Mehedinți (cu 11,5%), Caraș-Severin și Suceava (cu 11,4%) și județul Alba (cu 11,2%), adică 501 milioane lei.

Pe ultimele locuri se clasează București Ilfov, cu doar 5,4% din totalul veniturilor și Cluj, cu 7,1%. În primele zece luni ale anului 2012, statul a acordat subvenții în valoare totală de aproximativ 4,5 miliarde de lei, după cum reiese din datele privind execuția bugetară, publicate de Ministerul Finanțelor Publice în urmă cu câteva zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax