Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Judeţul Alba intră în Programul Eurodyssee: Tinerii fără loc de muncă vor putea pleca în străinătate, la stagii profesionale plătite

Publicat

Județul Alba a demarat procedurile oficiale de aderare la Programul Eurodyssee, gestionat de Adunarea Regiunilor Europei pentru a-i ajuta pe tinerii aflați în căutarea unui loc de muncă să meargă în stagii plătite, în străinătate, pentru a câștiga experiență profesională și a învăța o limbă străină.

În cadrul Forumului Eurodyssee, care a debutat joi la Ajaccio, în Franța, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, i-a înmânat președintelui Eurodyssee, Michele Sabban, solicitarea oficială a județului Alba privind demararea procedurilor de aderare la program. Județul Alba intră astfel în linie dreaptă cu demersurile privind includerea cu drepturi depline în program, urmând ca până la sfârșitul anului să fie îndeplinite toate formalitățile legale, inclusiv aprobarea prin hotărâre a Consiliului Județean, astfel ca programul să devină operațional la începutul anului 2014 și primii tineri din Alba să poată pleca în stagii profesionale în străinătate.

„Ca urmare a dispoziției domnului președinte Ion Dumitrel am negociat cu președintele Eurodyssee o poziție mai bună pentru județul nostru, astfel încât vom avea posibilitatea de a trimite mai mulți stagiari din Alba în străinătate decât vom primi. Este o încununare a muncii Biroului ARE de la Alba Iulia din ultimul an și o recunoaștere a județului Alba în cadrul acestei rețele europene. Este un lucru foarte important pentru că tinerii din Alba vor putea beneficia de o experiență de muncă în străinătate, în companii serioase și vor putea învăța o limbă străină”, a declarat Florin Roman.

Eurodyssee este un program de schimb al Adunării Regiunilor Europene (ARE) care permite tinerilor cu vârste între 18 şi 30 de ani, aflaţi în căutarea unui loc de muncă, să beneficieze de un stagiu profesional în străinătate pentru o perioadă de 3 până la 7 luni.

Obiectivul programului este acela de a le oferi tinerilor o experienţă profesională şi totodată de a le da șansa să învețe sau să își perfecționeze o limbă străină.

Programul este unic pentru că aduce împreună atât tinerii, cât și agenții economici şi administrațiile publice, în efortul de a combate șomajul și de a crea un viitor mai bun pentru tineri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax