Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Județul Alba, între primele 15 zone din țară în care se trăiește cel mai bine. Cum arată clasamentul

Publicat

Alba se află pe locul 11 în topul județelor din România unde se trăiește cel mai bine. Într-un grafic realizat de Hotnews.ro se pot observa județele în care salariul net este mic, șomajul e mare, iar numărul de pensionari ce revin unui salariat este ridicat.

În județul Alba salariul mediu net poate ajunge la 3.011 lei, rata șomajului este de 3,2, iar numărul de pensionari la un salariat este de 0,91. Aceste cifre ne plasează pe locul 11 în clasamentului celor mai vulnerabile județe din punct de vedere economic.

Capitala are cei mai buni indicatori: salariul mediu net este de 4.258 de lei, șomajul 1,3 % iar numărul de pensionari la un salariat este de 0,47. Ilfov, Timiș, Cluj și Sibiu sunt următoarele județe care stau cel mai bine prin prisma indicatorilor enunțați.

În capătul celalalt al clasamentului se află Vaslui, Suceava, Buzău și Teleorman, unde salariul mediu net nu depășește 2.700 de lei, rata șomajului este între 4,6 și 6,7 %, iar numărul de pensionari pentru fiecare salariat ajunge chiar și la 1,63.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax