Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Județul Alba ocupă locul 9 în topul asistaților sociali din 2013. Vezi câte persoane au beneficiat de sprijin financiar anul trecut

Publicat

Județul Alba ocupă locul 9 în topul județelor cele mai asistate social, conform unui studiu realizat de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPS). Puțin peste 1,5 % din totalul populației din Alba, adică aproximativ 5.000 de persoane, au beneficiat în luna ianuarie a anului trecut de ajutor social și cam tot atâtea și în județele Vrancea și Dâmbovița. Pe locul I în topul județelor asistate social se află Teleorman, deși nu are cel mai mic PIB din țară, urmat de Vaslui și Mehedinți, iar pe ultimul loc se află Bucureștiul și Brașovul.

Conform unui raport întocmit pentru luna ianuarie a anului trecut, ANPS a depistat 5.332 de persoane, din totalul de 327,224 locuitori ai județului Alba, cărora le-a oferit ajutor social în valoare de 987,002 lei. Dintre aceștia, la sfârșitul lunii ianuarie, au fost suspendați 293 de beneficiari, a căror medie de plată a fost de 185,11 lei. O sumă de 16,505 lei a fost alocată de ANPS altor plăți.

Nu la fel stă situația în județul Teleorman, unde se află cele mai multe persoane care beneficiează de ajutor social, fapt ce îl plasează în fruntea clasamentului, urmat de județele Vaslui și Mehedinți. Din totalul de 360,178 persoane câte sunt în județul Teleorman, 8,704 au primit ajutor social, adică aproximativ 2.64%, dar, dintre acestea, 599 au fost sistate din cauza diverselor nereguli semnalate. La polul opus, se află București, unde, doar 0,1%, adică 378 de persoane din populația de 1.677.985 locuitori au avut parte de ajutor financiar de la stat în decursul anului trecut, dar și judeșul Brașov, unde, 5.434 locuitori au fost asistați social, adică aproximativ 0.20% din populația județului.

Media pe țară a celor care au obținut sprijin financiar de la stat anul trecut, a fost de 1.1%.

Foto: HotNews

Vezi AICI raportul privind ajutorul social pentru luna ianuarie 2013

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax