Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Județul Alba primește 25 de milioane de lei pentru investiții în 2021. Banii se împart între Alba Iulia, Blaj, Abrud și Cîmpeni

Publicat

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat marți seară legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Bugetul a trecut cu 234 de voturi „pentru” și 170 de voturi „împotrivă”, iar legea bugetului asigurărilor sociale a avut254 de voturi „pentru” și 128 „împotrivă”. Toate cele 3.600 de amendamente depuse de PSD au fost respinse de majoritatea parlamentară.

Județul Alba se află pe locul 3 la sumele obținute din TVA pentru finanțarea unor proiecte de investiții. Alba primește 25 milioane lei  din care 1,5 milioane lei pentru Consiliul Județean iar 24 milioane lei pentru câteva investiții importante din Alba Iulia, Abrud, Blaj și Cîmpeni. Alba a primit cei mai mulți bani după Brașov și Timișoara guvernul alocând la acest capitol mai mulți bani decât pentru județul Cluj, care a primit 18 milioane lei pentru investiții.

Cei mai mulți bani – 16 milioane de lei sunt alocați la Alba Iulia pentru finalizarea investițiilor la Palatul Principilor.

Consiliul Județean Alba primește 1,5 milioane lei care vor fi alocați pentru construirea unui heliport.

La Abrud și Câmpeni cate 500 mii lei se alocă pentru reabilitarea spitalelor, iar la Blaj 7 milioane lei pentru construirea unui pasaj în zona denumită Podul Minciunilor.

SUME
defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2021,
alocate bugetelor locale pentru finanțarea unor proiecte de investiții si a altor cheltuieli
TOTAL, din care: Total Județ Comune, orașe, municipii
 
ALBA – total, din care: 25.500 1.500 24.000  
Alba 1.500 1.500   Finanțarea obiectivului de investiții ”HELIPORT”
Abrud 500   500 Reabilitarea Spitalului Orășenesc ”Dr. Alexandru Borza”
Câmpeni 500   500 Reabilitarea Spitalului Orășenesc
Blaj 7.000   7.000 Finanțarea obiectivului de investiții ”Pasaj superior Km 377+131 – Podul Minciunilor”
Alba Iulia 16.000   16.000 Finanțarea obiectivului de investiții ”Conservarea, restaurarea și valorificarea durabilă a ansamblului Palatul principilor din Alba Iulia – Reabilitare acoperișuri si planșee peste etaj la corpurile A,B, C, D, F și G”

Vezi aici: LISTA COMPLETĂ a banilor alocați în bugetul 2021 pentru investiții

PSD acuză Guvernul că a împărțit banii pe criterii politice

„Asistăm în aceste ore la asumarea Legii Bugetului de către Coaliția mincinoșilor unde apare o nouă anexă, cu nume de agent secret: 7.03! Această Anexă reprezintă o premieră absolută în politizarea fondurilor bugetare.

Nu se mai ascund banii de clientelă prin tot felul de conturi bugetare, cum au făcut anul trecut. Se face deja totul pe față, la vedere. Se fură ziua în amiaza mare!. Anexa 7.03 este practic un act de LEGALIZARE A MITEI ELECTORALE cu banii din bugetul de stat.

Este pentru prima oară când un Guvern își arată pe față, fără rușine, condiționarea politică în alocarea fondurilor publice.

Este o MITĂ NESIMȚITĂ plătită de Guvernanți către aleșii locali ai celor trei partide pentru a le cumpăra votul în congresele ce vor avea loc în aceste partide. Se folosesc banii publici, plătiți de noi, de cetățeni, pentru ca tabăra Cîțu să câștige în fața taberei Orban la Congresul PNL, sau ca tabăra Barna să câștige în fața taberei Cioloș la Congresul USR-PLUS.

Taxele plătite din greu, prin muncă, de cetățenii acestei țări au devenit MONEDĂ DE SCHIMB pentru cumpărarea de voturi la congresele acestor partide.

Este cea mai deșănțată acțiune din toate timpurile de drenare a fondurilor publice către clientela politică a partidelor aflate la guvernare.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax