Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Județul Alba primește 6 construcții modulare pentru spitalele din Câmpeni, finanțate din rezerva de stat

Publicat

Județul Alba va primi de la Guvern o serie de bunuri finanțate din rezerva de stat. Hotărârea de Guvern este pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a executivului. 

Este vorba în principal de o serie de 6 construcții ușoare din elemente modulare: 4 pentru Spitalul Orășenesc din Câmpeni și 4 pentru Spitalul de Boli Cronice din același oraș, dar și despre paturi, saltele și lenjerie. 

Dotările sunt necesare pentru organizarea centrelor de evaluare, respectiv a unui centru de screening ambulator, asigurarea asistenței medicale, precum și organizarea triajului epidemiologic al pacienților infectați cu Covid-19.

Ulterior, acestea vor rămâne în județul Alba pentru a fi folosite în alte situații de urgență.

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre:

Art. 1. – (1) Se aprobă scoaterea din rezervele de stat şi acordarea imediată ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, a unor cantități de produse, care face parte integrantă din prezenta hotărâre, în valoare de 416.956 lei, exclusiv TVA, Instituției Prefectului din județele Alba, Arad, Argeș, Bistrița-Năsăud, Dolj, Hunedoara, Teleorman și Timiș, pentru organizarea centrelor de evaluare, respectiv a unui centru de screening ambulator, asigurarea asistenței medicale, precum și organizarea triajului epidemiologic al pacienților infectați cu Covid-19.

(2) Transportul produselor până la locul de destinaţie indicat de Instituția Prefectului din județele Alba, Arad, Argeș, Bistrița-Năsăud, Dolj, Hunedoara, Teleorman și Timiș se efectuează cu mijloace de transport puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

Art. 2. – Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale scade din gestiune, la prețul de înregistrare, prin debitarea contului 68901 ,,Cheltuieli privind rezerva de stat”, cantitățile de produse aprobate a fi scoase din rezervele de stat potrivit prezentei hotărâri, cu datele din avizele de expediție și procesele-verbale de predare-primire semnate de persoanele împuternicite desemnate de Instituția Prefectului din județele Alba, Arad, Argeș, Bistrița-Năsăud, Dolj, Hunedoara, Teleorman și Timiș.

Art. 3. – Cheltuielile pentru intervenția operativă privind transportul, precum și orice alte cheltuieli ocazionate de îndeplinirea acțiunii de livrare a produselor, prevăzute la art. 1 alin. (2) se suportă din veniturile proprii ale Activității pentru intervenții operative și reîntregirea stocurilor diminuate, înființată pe lângă Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale și pe lângă fiecare unitate teritorială, conform art. 1 alin. (2) lit. b) din Hotărârea Guvernului nr. 598/2014 privind înființarea pe lângă Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale și pe lângă fiecare unitate teritorială a unor activități finanțate integral din venituri proprii, cu modificările și completările ulterioare.

Art. 4. – (1) Distribuirea construcțiilor ușoare din elemente modulate se face de comitetul județean pentru situații de urgență, prin grija Instituției Prefectului din județele Alba, Arad, Argeș, Bistrița-Năsăud, Dolj, Hunedoara, Teleorman și Timiș.

(2) După încetarea efectelor epidemiei determinate de coronavirusul SARS-CoV-2, cantitățile de produse preluate potrivit art. 1 alin. (2), după dezinfectare sau decontaminare, rămân la dispoziția Instituției Prefectului din județele Alba, Arad, Argeș, Bistrița-Năsăud, Dolj, Hunedoara, Teleorman și Timiș și unităților sanitare beneficiare și urmează a fi folosite pentru protecția populației afectate, în cazul apariției altor situații de urgență pe raza județelor ori în proximitatea acestora, cu menținerea destinației produselor acordate ca ajutor umanitar intern de urgență, cu titlu gratuit, din rezervele de stat.

(3) Documentele justificative privind distribuirea produselor se păstrează la Instituția Prefectului din județele Alba, Arad, Argeș, Bistrița-Năsăud, Dolj, Hunedoara, Teleorman și Timiș, în vederea punerii lor la dispoziția organelor de control abilitate.

Art. 5. – Finanţarea reîntregirii stocului rezervă de stat se efectuează în limita sumei de 496.178
lei, inclusiv TVA

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax