Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Judeţul Alba, scos de pe hartă, într-o nouă variantă de reorganizare a României. Alba Iulia şi Sebeş trec la Hunedoara, Aiud şi Câmpeni la Cluj

Publicat

Ultima variantă ce ar urma să fie propusă UDMR privind reorganizarea teritorială a României presupune o hartă a ţării după modelul regiunilor din anii 60. În noua formulă, judeţul Alba dispare ca unitate teritorial-administrativă, fiind scindat între două regiuni.

Potrivit Gandul.info, surse din conducerea PDL au confirmat că va fi prezentată colegilor de coaliţie, respectiv UDMR o variantă cu 12 până la 14 regiuni, cu inspiraţie din modelul administrativ din perioada 1960 – 1968.

Judeţul Alba ar fi rupt în două, partea de Nord ar ajunge în regiunea Clujului, iar partea de sud, inclusiv municipiul Alba Iulia ar ajunge la Hunedoara, regiune ce va a avea reşedinţa la Deva.

Braşovul ar cuprinde Sibiul şi Covasna, iar Sălajul ar urma să fie împărţit între Cluj şi Crişana, ultimul cu reşedinţa la Oradea. În ceea ce priveşte Harghita, ar ajunge în aceeaşi regiune cu Mureş.

Mai multe despre această variantă de împărţire a României pe Gandul.info

Foto: Gandul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

10 Comentarii

10 Comentarii

  1. Cristi

    joi, 13.10.2011 at 05:47

    Asta e una din cele mai mari prostii din cate am auzit sau vazut… ce nu e bine la judetele de acum? ar trebui sa protestam… tineti bai lume de judetele voastre!!

  2. DazDoze

    joi, 13.10.2011 at 08:21

    Pardoooon? Pe langa ca e o idee proasta, oamenii astia chiar nu au alt stres in tara asta decat sa reorganizeze teritorial Romania? Chiar nu sunt alte probleme in tara asta?
    Ce nenorociti! Sa se gate odata mandatul asta prezidential, sa vedem ce podoaba ne mai pica pe cap…

  3. RINO

    joi, 13.10.2011 at 08:58

    Deci marele oras resedinta de judet si marea capitala va fi un simplu oras.in cuncluzie Alba Iulia e zero cu tot cu „implicarea marelui Primar Mircea Hava”.

  4. alex st

    joi, 13.10.2011 at 09:34

    imposibil

  5. The insider

    joi, 13.10.2011 at 10:29

    Reorganizarea teritoriala nu e nici pe placul PDL-istilor (cel putin al celor din Alba) insa nimeni nu indrazneste sa-l contrazica pe Basescu. Poate daca se ingroasa gluma cu adevarat si UDMR-istii sunt de acord cu reorganizarea, abia atunci le vor creste cate o pereche de cojones barbatilor din PDL Alba si vor reactiona. Altfel, adio „capitala de suflet”, „celalalta capitala” si alte sintagme misto.

  6. atti

    joi, 13.10.2011 at 12:16

    IN TARA LUI BASESCU TOTUL E POSIBIL.

  7. Harabagiu Ioan

    joi, 13.10.2011 at 17:18

    Dezbină şi conduce – modifică să se uite – iată de ce se crea o modificare teritorială a ţării. Cine are dreptul, fie el preşedinte sau prim ministru, lingău de alianţă în guvernele apărute să modifice modul de trai al românilor(câţi au mai rămas români adevăraţi). Se motivează dez. economică, reduceri de cheltuieli; cine şi-a pus problema psihicului oamenilor? Unde sunt consilierii, plătiţi tot din banii noştrii, care trebuie, sau ar trbuii să gândească în locul preşedintelui(în cazul lui, este nevoie de o armată)? Învăţământul, cultura, sănătatea(oricum putrezite) voe cădea în haos total(până acum este semihaos). Păcat de cei ce rămân în viaţă! Vă deplâng; este pentru prima dată în viaţa mea că mă bucur fiincă sunt trecut de ,,amiază”!

  8. Alex Danila

    joi, 13.10.2011 at 17:47

    Sunt pedelist, dar asta e cea mai mare prostie posibila, pentru ca Alba Iulia e capitala tuturor romanilor, pierderea titlului de resedinta de judet mi se pare prostesc, si asta e putin spus. Cat despre Campeni:e capitala tarii motilor, si Apusenii judetului Alba sunt minunati!De ce sa ii pierdem in favoarea clujului, mult mai slab istoric????Deva e mai buna ca alba iulia doar la comert, unde are Metro, Praktiker, Real, etc., dar acel oras arata groaznic si in plus noi avem mai multe institutii importante fata de Deva, cum ar fi Curtea de Apel, si o cetate peste a lor.

  9. juji

    duminică, 16.10.2011 at 11:12

    BRAVO BASE !SCAPAM TARA DE BIROCRATIE !!

  10. Raluca

    luni, 17.10.2011 at 17:40

    cea mai mare prostie posibila!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax