Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Judeţul Alba va avea Sală Polivalentă. Autorităţile judeţene au stabilit locaţia unde aceasta va fi construită

Publicat

Planurile conducerii Consiliului Judeţean Alba de a construi o Sală Polivalentă prind contur. Primul pas a fost făcut marţi, când vicepreşedinţii CJ Alba, Florin Roman şi Alin Cucui, alături de primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian şi de arhitectul şef al judeţului, Eugenia Mărginean, s-au deplasat în teren şi au identificat locaţia în care va fi construită noua sală polivalentă. Acesta se va afla pe proprietatea comunei Ciugud, iar accesul se va face atât din spre Sebeş, cât şi dinspre Cugir.

Primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, le-a prezentat oficialilor CJ mai multe locaţii în care ar putea fi construită noua Sală Polivalentă. În urma vizitei în teren,  a fost aleasă o suprafaţă de aproximativ 4 hectare, în zona industrială Drâmbar.

Odată locaţia stabilită, urmează consultarea unui proiectant şi identificarea modalităţii de asociere – posibil un contract de asociere în participaţiune între CJ Alba, Primăria Ciugud şi eventual Primăria Alba Iulia -, eliberarea certificatului de urbanism. Potrivit primarului Gheorghe Damian, proiectul ar urma să fie  finanţat din fonduri europene, judeţene şi de la bugetul de stat.

De asemenea, Damian a precizat că proiectul va cuprinde atât Sala Polivalentă, cât şi un centru expoziţional şi o sală de conferinţă.

UPDATE: Vă prezentăm comunicatul de presă transmis de reprezentanţii CJ Alba: “Conducerea Consiliului Județean Alba, împreună cu Primarul comunei Ciugud și Arhitectul Șef al județului Alba au vizitat astăzi mai multe locații din vecinătatea municipiului Alba Iulia pentru a identifica un teren potrivit pentru construire unei săli polivalente – centru multifuncțional care să deservească municipiul Alba Iulia și zona limitrofă.

Consiliul Județean Alba dorește să realizeze această investiție folosind mai multe surse de finanțare, inclusiv fonduri europene. Terenul necesar pentru realizarea construcției a fost identificat astăzi și va fi pus la dispoziție, prin asociere, de către Primăria Ciugud. Locația se află în zona cuprinsă între municipiul Alba Iulia și comuna Ciugud și a fost aleasă datorită infrastructurii deja existente și accesibilității crescute.

În perioada următoare vor demara primele acțiuni concrete, fiind realizată asocierea între Consiliul Județean și Primăria Ciugud.”

Sursa foto: Facebook

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

13 Comentarii

13 Comentarii

  1. Aotearoa

    marți, 09.10.2012 at 17:07

    ALTE PROMISIUNI CU IZ POLITIC,.Nici nu doresc sa ma pronunt cu privire la zona promisa ,deoarece va las sa meditati la ce a spus,SCIPIO+++++++”‘PATRIE INGRATA NU MERITI NICI CENUSA MEA””+++++++Noi cititorii nu mai putem fi manipulati.Asteptam nr. de miine al ziarului sa vedem cu ce promisiuni mai veniti.

  2. Pilu

    marți, 09.10.2012 at 17:11

    Dragi oficiali al CJ Alba, eu cred ca alegerea amplasamentului unei asemenea constructii nu este in niciun caz in zona inundabila a raului Mures (chiar daca in ultimii ani a fost seceta, sa nu uitam inundatiile Muresului din trecut) si nici departe de cartierul Cetate de unde vor veni majoritatea spectatorilor. Inaintea luarii unei decizii finale privind ampalsamentul unei asemenea constructii este bine sa analizati cu mult mai multa responsabilitate toate situatiile . Succes!

    • Popescu

      miercuri, 10.10.2012 at 10:29

      Subscriu la acest punct de vedere. Legat de accesibilitate, poate pentru tranzit e ok, dar pentru cetatenii orasului in nici un caz, sa ne amintim de „distractia” de la bariera de anul trecut, cu ocazia reparatiilor la pasarela peste calea ferata.

  3. cucu

    miercuri, 10.10.2012 at 10:47

    locatia aleasa nu este buna deloc
    cea mai buna este in spatele bazinului olimpic….. in aproapiere sunt toate, stadion , sala de sport, bazin , ca in cluj sau orice oras european

  4. mda

    miercuri, 10.10.2012 at 14:14

    Voi inca nu v-ati prins? Cum sa COLABOREZE Florin Roman cu Mircea Hava, chiar si in interesul cetatenilor? Tocmai de aceea a mers la Ciugud, unde este primar USL-ist. Eu alta intrebare am: Dumitrel nu mai are niciun cuvant de spus? Pana una alta el este presedintele CJ, nu Roman. Am impresia ca subiectul asta va ramane doar la stadiul de povesti.

  5. eu

    miercuri, 10.10.2012 at 14:30

    oare si acesti bani pt aceasta investitie trebuie”spalati’…………de ce sa se faca pe sat?’si nu in oras?!(in cetatea orasului,spre exemplu)unde sunt multe locatii importante si unde omul are acces mult mai repede……..pe sate dragilor construiti fabrici,faceti ferme,dati de lucru cetatenilor…ce ne trebuie noua la ora actuala o SALA POLIVALENTA?????
    pacat ca uneori sunt bani,dar nu este minte sa se faca ceva de bine……
    spor la munca………

  6. MIHAI

    miercuri, 10.10.2012 at 14:51

    DA UN LUCRU BUN BRAVO !

    SI STATI LINISTITI IN LEGATURA CU SPECTATORII,LA O COMPETITIE MAJORA NU O SA VINA SPECTATORII DIN CETATE ,O SA VINA DIN TOATA TARA ASA E IN SPORT
    VA DORESC MULT NORC SI APUCATIVA DE TREABA

    • Pilu

      joi, 11.10.2012 at 10:04

      Da Mihai , sunt convins ca o sa vina multe autocare cu ,, spectatori ” din toata tara chiar si din Tg. Jiu la fel cum au venit si la 1 Decembrie 2011 si au huiduit la ceremonia de depunere a coroanelor de flori la statuia lui Mihai Viteazul si nu numai acolo . Sa stam linistiti sa vedem cum lucreaza prostia asta vrei tu ?

  7. viorel

    joi, 11.10.2012 at 19:34

    DISTINSE D-LE PILU.
    Daca ati umblat vreun pic si prin alte tari ,ati fi observat faptul ca arenele sportive,salile polivalente nu sunt contruite intre blocuri ci la periferia oraselor,intrucat este nevoie de mult spatiu pt. a se putea asigura o afluire si defluire civilizata ,precum si locuri de parcare suficiente pt. autovehicule.Noroc ca nu gandesc toti ca Dvs.

    • Dani

      vineri, 12.10.2012 at 10:20

      Sincer am umblat in multe sali polivalente, spunemi te rog cate ai vazut tu la periferi de curios , Cluj, Baia Mare, Sighisoara,Brasov,Timisoara, si multe altele sunt in centrul orasului spune alea care le-ai vazut tu la marginea orasului ,consiliu din Cluj construieste acuma o sala ia ghici unde este? In centru nu la periferie.

      • Dorina Borcau

        vineri, 12.10.2012 at 15:32

        Pai da,dar in Alba Iulia este loc in centru pe undeva??!!!!NU!In Cluj,sala care se construieste acum,si pe care am vazut-o,se afla pe un teren de langa Cluj Arena,pentru ca acolo ramasese o parcela libera,unde se putea construi!!Dar in Alba Iulia,nu mai gasesti loc liber in interiorul orasului.

  8. St. Ti.

    marți, 16.10.2012 at 13:53

    Cam cate hectare le-au trebuit celor din Sibiu pentru a construi sala Transilvania in buricul orasului. Toate amplasamentele salii polivalente au fost cedate supermagazinelor. Sala polivalenta nu este o intrepridere care poate fi amplasata la mama dracului.Cine sa vina la competitii sportive dincolo de calea ferata mai ales ca acum se construieste Culoarul IV ?. Stai la bariera de te apuca groaza. Vin pensionarii din Lipoveni si taranii din satele apropiate. Poate ca acest amplasament a fost ales pe alte criterii pe care le stiu doar putini, care nu au vazut sport decat la televizor. Pur si simplu am fost siderat ! Rusine.

  9. elena

    miercuri, 17.10.2012 at 22:53

    nu mi se pare o alegere buna o la polivalenta in drimbar nui corect de ce nu o pune in paartosi o intre alba sebes vad mai corect dar precis e vreunu ce are pamnt prin jur sivrea sai ridice pretu aici e interesu cuivaa ca normal nu vad, ce zic uni cu calea ferta au dreptate dr pote s ginesc sa fc ceva pasaj sa nu stai cu ora.trebe gindit bine sa ai traansport public sa poti ajunge la asfel de sala nu ca o puneti in cimp,,ca o faceti imi pare forte bine dr legeti locu potrivit.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax