Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Judeţul Alba va avea Sală Polivalentă. Autorităţile judeţene au stabilit locaţia unde aceasta va fi construită


Publicat

Planurile conducerii Consiliului Judeţean Alba de a construi o Sală Polivalentă prind contur. Primul pas a fost făcut marţi, când vicepreşedinţii CJ Alba, Florin Roman şi Alin Cucui, alături de primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian şi de arhitectul şef al judeţului, Eugenia Mărginean, s-au deplasat în teren şi au identificat locaţia în care va fi construită noua sală polivalentă. Acesta se va afla pe proprietatea comunei Ciugud, iar accesul se va face atât din spre Sebeş, cât şi dinspre Cugir.

Primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, le-a prezentat oficialilor CJ mai multe locaţii în care ar putea fi construită noua Sală Polivalentă. În urma vizitei în teren,  a fost aleasă o suprafaţă de aproximativ 4 hectare, în zona industrială Drâmbar.

Odată locaţia stabilită, urmează consultarea unui proiectant şi identificarea modalităţii de asociere – posibil un contract de asociere în participaţiune între CJ Alba, Primăria Ciugud şi eventual Primăria Alba Iulia -, eliberarea certificatului de urbanism. Potrivit primarului Gheorghe Damian, proiectul ar urma să fie  finanţat din fonduri europene, judeţene şi de la bugetul de stat.

De asemenea, Damian a precizat că proiectul va cuprinde atât Sala Polivalentă, cât şi un centru expoziţional şi o sală de conferinţă.

UPDATE: Vă prezentăm comunicatul de presă transmis de reprezentanţii CJ Alba: “Conducerea Consiliului Județean Alba, împreună cu Primarul comunei Ciugud și Arhitectul Șef al județului Alba au vizitat astăzi mai multe locații din vecinătatea municipiului Alba Iulia pentru a identifica un teren potrivit pentru construire unei săli polivalente – centru multifuncțional care să deservească municipiul Alba Iulia și zona limitrofă.

Consiliul Județean Alba dorește să realizeze această investiție folosind mai multe surse de finanțare, inclusiv fonduri europene. Terenul necesar pentru realizarea construcției a fost identificat astăzi și va fi pus la dispoziție, prin asociere, de către Primăria Ciugud. Locația se află în zona cuprinsă între municipiul Alba Iulia și comuna Ciugud și a fost aleasă datorită infrastructurii deja existente și accesibilității crescute.

În perioada următoare vor demara primele acțiuni concrete, fiind realizată asocierea între Consiliul Județean și Primăria Ciugud.”

Sursa foto: Facebook

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

13 Comentarii

13 Comments

 1. Aotearoa

  marți, 09.10.2012 at 17:07

  ALTE PROMISIUNI CU IZ POLITIC,.Nici nu doresc sa ma pronunt cu privire la zona promisa ,deoarece va las sa meditati la ce a spus,SCIPIO+++++++”‘PATRIE INGRATA NU MERITI NICI CENUSA MEA””+++++++Noi cititorii nu mai putem fi manipulati.Asteptam nr. de miine al ziarului sa vedem cu ce promisiuni mai veniti.

 2. Pilu

  marți, 09.10.2012 at 17:11

  Dragi oficiali al CJ Alba, eu cred ca alegerea amplasamentului unei asemenea constructii nu este in niciun caz in zona inundabila a raului Mures (chiar daca in ultimii ani a fost seceta, sa nu uitam inundatiile Muresului din trecut) si nici departe de cartierul Cetate de unde vor veni majoritatea spectatorilor. Inaintea luarii unei decizii finale privind ampalsamentul unei asemenea constructii este bine sa analizati cu mult mai multa responsabilitate toate situatiile . Succes!

  • Popescu

   miercuri, 10.10.2012 at 10:29

   Subscriu la acest punct de vedere. Legat de accesibilitate, poate pentru tranzit e ok, dar pentru cetatenii orasului in nici un caz, sa ne amintim de „distractia” de la bariera de anul trecut, cu ocazia reparatiilor la pasarela peste calea ferata.

 3. cucu

  miercuri, 10.10.2012 at 10:47

  locatia aleasa nu este buna deloc
  cea mai buna este in spatele bazinului olimpic….. in aproapiere sunt toate, stadion , sala de sport, bazin , ca in cluj sau orice oras european

 4. mda

  miercuri, 10.10.2012 at 14:14

  Voi inca nu v-ati prins? Cum sa COLABOREZE Florin Roman cu Mircea Hava, chiar si in interesul cetatenilor? Tocmai de aceea a mers la Ciugud, unde este primar USL-ist. Eu alta intrebare am: Dumitrel nu mai are niciun cuvant de spus? Pana una alta el este presedintele CJ, nu Roman. Am impresia ca subiectul asta va ramane doar la stadiul de povesti.

 5. eu

  miercuri, 10.10.2012 at 14:30

  oare si acesti bani pt aceasta investitie trebuie”spalati’…………de ce sa se faca pe sat?’si nu in oras?!(in cetatea orasului,spre exemplu)unde sunt multe locatii importante si unde omul are acces mult mai repede……..pe sate dragilor construiti fabrici,faceti ferme,dati de lucru cetatenilor…ce ne trebuie noua la ora actuala o SALA POLIVALENTA?????
  pacat ca uneori sunt bani,dar nu este minte sa se faca ceva de bine……
  spor la munca………

 6. MIHAI

  miercuri, 10.10.2012 at 14:51

  DA UN LUCRU BUN BRAVO !

  SI STATI LINISTITI IN LEGATURA CU SPECTATORII,LA O COMPETITIE MAJORA NU O SA VINA SPECTATORII DIN CETATE ,O SA VINA DIN TOATA TARA ASA E IN SPORT
  VA DORESC MULT NORC SI APUCATIVA DE TREABA

  • Pilu

   joi, 11.10.2012 at 10:04

   Da Mihai , sunt convins ca o sa vina multe autocare cu ,, spectatori ” din toata tara chiar si din Tg. Jiu la fel cum au venit si la 1 Decembrie 2011 si au huiduit la ceremonia de depunere a coroanelor de flori la statuia lui Mihai Viteazul si nu numai acolo . Sa stam linistiti sa vedem cum lucreaza prostia asta vrei tu ?

 7. viorel

  joi, 11.10.2012 at 19:34

  DISTINSE D-LE PILU.
  Daca ati umblat vreun pic si prin alte tari ,ati fi observat faptul ca arenele sportive,salile polivalente nu sunt contruite intre blocuri ci la periferia oraselor,intrucat este nevoie de mult spatiu pt. a se putea asigura o afluire si defluire civilizata ,precum si locuri de parcare suficiente pt. autovehicule.Noroc ca nu gandesc toti ca Dvs.

  • Dani

   vineri, 12.10.2012 at 10:20

   Sincer am umblat in multe sali polivalente, spunemi te rog cate ai vazut tu la periferi de curios , Cluj, Baia Mare, Sighisoara,Brasov,Timisoara, si multe altele sunt in centrul orasului spune alea care le-ai vazut tu la marginea orasului ,consiliu din Cluj construieste acuma o sala ia ghici unde este? In centru nu la periferie.

   • Dorina Borcau

    vineri, 12.10.2012 at 15:32

    Pai da,dar in Alba Iulia este loc in centru pe undeva??!!!!NU!In Cluj,sala care se construieste acum,si pe care am vazut-o,se afla pe un teren de langa Cluj Arena,pentru ca acolo ramasese o parcela libera,unde se putea construi!!Dar in Alba Iulia,nu mai gasesti loc liber in interiorul orasului.

 8. St. Ti.

  marți, 16.10.2012 at 13:53

  Cam cate hectare le-au trebuit celor din Sibiu pentru a construi sala Transilvania in buricul orasului. Toate amplasamentele salii polivalente au fost cedate supermagazinelor. Sala polivalenta nu este o intrepridere care poate fi amplasata la mama dracului.Cine sa vina la competitii sportive dincolo de calea ferata mai ales ca acum se construieste Culoarul IV ?. Stai la bariera de te apuca groaza. Vin pensionarii din Lipoveni si taranii din satele apropiate. Poate ca acest amplasament a fost ales pe alte criterii pe care le stiu doar putini, care nu au vazut sport decat la televizor. Pur si simplu am fost siderat ! Rusine.

 9. elena

  miercuri, 17.10.2012 at 22:53

  nu mi se pare o alegere buna o la polivalenta in drimbar nui corect de ce nu o pune in paartosi o intre alba sebes vad mai corect dar precis e vreunu ce are pamnt prin jur sivrea sai ridice pretu aici e interesu cuivaa ca normal nu vad, ce zic uni cu calea ferta au dreptate dr pote s ginesc sa fc ceva pasaj sa nu stai cu ora.trebe gindit bine sa ai traansport public sa poti ajunge la asfel de sala nu ca o puneti in cimp,,ca o faceti imi pare forte bine dr legeti locu potrivit.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Mesaje Sfântul Dumitru 2020: Urări și Felicitări de LA MULȚI ANI pentru Dumitru, Dumitrița, Mitică sau Mitrița

Publicat

Mesaje de Sfântul Dumitru* Felicitări de Sf. Dumitru* Urări de La mulți ani pentru Dumitru: Pe 26 octombrie românii îl sărbătoresc pe Sfântul Dumitru.

În această perioadă dificilă nu vom putea să facem petreceri pentru Dumitru, Mitică, Dumitrița, iar cea mai bună cale de a le arăta sărbătoriților că le dorim binele și că suntem alături de ei în această zi sunt mesajele de felicitare și urările transmise pe internet sau prin SMS.

Pe 26 octombrie, toți credincioșii români îl celebrează pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Acesta a fost un martir creștin din veacul al III – lea și a trăit pe vremea împăraților Dioclețian și Maximian, Sărbătoarea mai este cunoscută în popor de către creștini și sub numele de Sâmedru sau Sânmedru. Sfântul Dumitru este socotit ca fiind paznicul care îi apară pe credincioși de fiare sălbatice.

Sfântul Dumitru este unul dintre cei mai mari sfinți venerați de către Biserica Ortodoxă și Catolică.

În ziua în care se sărbătorește, românii aleg să trimită mesaje și urări cunoscuților care au numele sau derivate de la numele sfântului. Sunt sărbătoriți cei cu numele de: Dumitru, Dumitra, Dumitrița, Dimitri, Dimitrian, Dumitrian, Dumitrean, Dumitran, Mitică, Dumi.

Mesaje de Sf. Dumitru

Fie ca însemnătatea acestei sărbători să vă bucure sufletul și să fiți ocrotiți de sfântul al cărui nume îl purtați!

Fie ca Sfântul Dumitru să te aibă în pază în cele mai grele momente!

Fie ca Sfântul Dimitrie să vă călăuzească pașii pretutindeni și să vă ocrotească de toate relele!

La mulți ani de ziua numelui cu multă pace, liniște și binecuvântare!

Îți urez, cu ocazia zilei de nume, să te bucuri de toată binecuvântarea lui Dumnezeu și să ai parte numai de bucurii!

Îți doresc o zi luminată, plină de fericire și să te bucuri de numele pe care-l porți! La mulți ani Dumitru!

Sfântul Dumitru să te ghideze în viață, să îți dea putere și sănătate ca să te bucuri de toate!

Astăzi este ziua în care îți este sărbătorit numele, să fii binecuvântat și cu pace în suflet! La mulți ani din toata inima!

Cu ocazia zilei onomastice îți doresc multă fericire, sănătate, împlinirea tuturor dorințelor și ca Sfântul Dumitru să îți călăuzeazcă pașii în viață!

Fie ca Sfântul Dumitru să vă binecuvânteze pe tine și pe cei dragi! Să fii fericit și mereu înconjurat doar de oameni care să te iubească!

Cu ocazia zilei onomastice, îți doresc multă sănătate, putere de muncă și împlinirea tuturor dorințelor! Să ai un final de an prosper și încununat doar de succese!

De ziua numelui tău să se împlinească cele mai frumoase dorințe, iar Sfântul Dumitru să te aibă în pază! La mulți ani!

Să ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri și gânduri bune, multă sănătate, fericire și mult succes!

La mulți ani, dragă Dumitru, aștept cu mare drag să putem sărbători această zi frumoasă!

Multe îmbrățișări și gânduri bune îți trimit cu ocazia zilei onomastice. Sfântul Dumitru să te aibă în pază și să te ocrotească! Numai bine îți doresc, la mulți ani!

Bărbații sunt cei sărbătoriți în această zi, majoritatea purtând numele de Dumitru și Mitică. Femeile care își marchează onomastica astăzi, poartă numele de Dumitra sau Dumitrița.

Fie ca toate împlinirile, sănătatea și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îți doresc o zi de Sfântul Dumitru cât mai frumoasă!

La mulți ani și voioșie, Domnul alături să-ți fie, bucurii să-ți dăruiască și nimic să nu-ți lipsească! La mulți ani Dumitru!

Îți urez ca ziua numelui să îți aducă o rază de soare, să ai inima plină de speranță iar anii ce vin să îți aducă numai împliniri și bucurii. La mulți ani Dumitru!

Să ai o zi frumoasă. Să te bucuri de numele pe care-l porți, să fii fericit, iubit și bucuros. La mulți ani, Dumitru!

Astăzi e ziua în care tu îţi sărbătoreşti numele, iar eu vin în întâmpinarea ta, să-ţi urez un călduros: La mulţi ani

Sfântul pe care părinţii ţi l-au dăruit ca protector, când ţi-au ales numele, să-ţi călăuzească paşii pe calea speranţei, bucuriei şi sănătăţii!

La mulți ani! Ziua numelui tău să fie luminoasă și să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii. La mulți ani de Sfântul Dumitru!

La mulți ani, Dumitru! Îți urez ca ziua ta onomastică să îți aducă o raza de soare, să ai inima plină de speranță iar în lume să găsești numai fericire. La Mulți Ani, Dumitru!

La mulți ani de Sfântul Dumitru! Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îți doresc o zi de Sfântul Dumitru cât mai frumoasă!

La mulți ani şi voioşie, Domnul alături să-ţi fie, bucurii să-ţi dăruiască şi nimic să nu-ţi lipsească! La mulţi ani, Mitică!

Mesaje de Sfântul Dumitru: Urări de La mulți ani

Sper ca sărbătoarea Sfântului Dumitru sa fie simbolul unui nou început, sa ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire si succes!

Sfântul Dumitru să-ți dea sănătate și putere să lupți pentru idealurile tale. Să ai parte numai de clipe minunate, de bucurii și fericire alături de familie și cei dragi.

În această zi specială îți doresc numai bine, multă fericire, îndeplinirea tuturor dorințelor, și fie ca Sfântul Dumitru să te călăuzească mereu în viață.

Multa sănătate, putere de munca și împlinirea dorințelor atât pe plan profesional cât și pe cel privat. Să îți dea Dumnezeu sănătate și liniște în suflet. Să ți se împlinească visele și să te poți bucura de tot ce ai!

La mulți ani Dumitru și abia aștept ca să sărbătorim această frumoasă zi.

Dragă Dumitru, pe ultima sută de metrii vreau să-ți spun la mulți ani!

Precum Sfântul Dimitrie a luptat pentru credinţa în Hristos, aşa-ţi doresc şi eu să lupţi în viaţa ta, pentru dreptate, adevăr şi iubire.

Onomastică plină de voie bună. La mulți ani Dumitru!

Cel mai frumos la mulți ani îi transmit celui mai frumos nume, Dumitru. La mulți ani și cât mai mulți bani și sănătate pentru că e mai scumpă decât toate!

La mulți ani, de ziua numelui! Ziua numelui pe care îl porți să îți aducă noroc și bucurii! Să ne trăiești! La mulți ani de Sfântul Dumitru!

Mesaje și Felicitări de Sfântul Dumitru

Fiecare pas pe care-l faci în viaţa ta, să-ţi fie călăuzit de Sf. Dimitru. La multi ani binecuvântaţi !

Redescoperă sentimentele sincere ce ţi se adăpostesc în suflet, fii mai bun cu cei ce au nevoie de dragoste şi sprijin şi la fel de iubitor şi plin de caldură cum numai tu ştii !

Sfântul Dumitru să-ţi dea un răspuns la orice întrebare, un zâmbet pentru fiecare lacrimă, şi o binecuvântare la fiecare pas. La mulţi ani !

Sfântul Dumitru să-ţi dea sănătate şi putere să lupţi pentru idealurile tale. Să ai parte numai de clipe minunate, de bucurii şi fericire alături de cei dragi.

Poate o să ţi se pară complet lipsit de originalitate, dar ştii că vorbele simple sunt şi cele mai frumoase. Aşa că…La mulţi ani !

În dimineaţa asta m-am trezi mai repede, deoarece eu am vrut să fiu primul care-ţi luminează ziua cu un gând bun. La mulţi ani din toată inima !

Găseşte calea spre dăruire, iertare, înţelegere… Caută să fii mai bun, să fii aproape cu sufletul de cei care-ţi sunt şi prieteni, şi duşmani.

La mulţi ani Dumitrița şi abia aştept că să sărbătorim această frumoasă zi.

Dragă Mitică, pe ultima sută de metri vreau să-ţi spun la mulţi ani!

De ziua ce-ţi surâde-n prag, şi-i porţi frumosul nume, eu iţi doresc tot ce-i mai drag, şi mai frumos pe lume !

La mulți ani de Sfântul Dumitru

Sper să fiu primul care îţi spune la mulţi ani de această zi deosebită în care se sărbătoreşte ziua Sfântului Dumitru.

Cel mai frumos la mulţi ani li transmit celui mai frumos nume, Dumitru. La mulţi ani şi cât mai mulţi bani şi sănătate pentru că e mai scumpă de cât toate.

La mulţi ani, Dumitriţa! Să fii fericită şi mereu însoţită de cei care merită să te iubească. La mulţi ani, Dumitriţa!

La mulţi ani! Ziua numelui tău să fie luminoasă şi să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii. La mulţi ani de Sfântul Dumitru!

Îţi urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul unei privighetori şi la fel de frumoasă precum o gradină plină cu flori. La mulţi ani!

Precum Sfântul Dumitru a fost devotat și a luptat pentru credința sa în Dumnezeu, așa îți doresc și eu multă putere să lupți pentru împlinirea dorințelor, adevăr și dreptate.

Sfântul Dumitru sa-ti dea sănătate si putere sa lupți pentru idealurile tale. Sa ai parte numai de clipe minunate, de bucurii si fericire alături de cei dragi.

Sper ca sărbătoarea Sfântului Dumitru sa fie simbolul unui nou început, sa ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire si succes!

La mulți ani Dumitru și abia aștept să sărbătorim această frumoasă zi.

La mulți ani, Dumitrița! Sa fii fericita si mereu însoțita de cei care merita sa te iubească. La mulți ani, Dumitrița!

Cel mai frumos la mulți ani îl transmit celui mai frumos nume, Dumitru. La mulți ani si cat mai mulți bani si sănătate pentru ca e mai scumpa de cat toate!

Sfântul Dumitru, al cărui nume îl porţi, să-ţi dăruiască sănătate, bucurie şi pace în suflet!

Urări de Sfântul Dumitru pentru familie și prieteni

În dimineaţa asta m-am trezi mai repede, deoarece eu am vrut să fiu primul care-ţi luminează ziua cu un gând bun. La mulţi ani din toată inima!

Să ai o zi frumoasă. Să te bucuri de numele pe care-l porţi, să fii fericit, iubit şi bucuros. La mulţi ani, Dumitru!

Sfântul Dumitru să-ţi dea sănătate şi putere să lupţi pentru idealurile tale. Să ai parte numai de clipe minunate, de bucurii şi fericire alături de cei dragi.

La mulți ani, de ziua numelui! Ziua numelui pe care li porți sa iți aducă noroc si bucurii! Sa ne trăiești! La mulți ani de Sf. Dumitru! 

Fie ca toate împlinirile, sănătatea și spiritul acestei zile sa te însoțească pretutindeni. Îți doresc o zi de Sf. Dumitru cât mai frumoasă!

Mesaje de Sfântul Dumitru pentru colegi și șefi

Multă sănătate, putere de muncă şi împlinirea dorinţelor atât pe plan profesional cât şi pe cel privat. Să îţi dea Dumnezeu sănătate şi linişte în suflet. Să ţi se împlinească visele şi să te poţi bucura de tot ce ai!

La mulţi ani! Ziua numelui tău să fie luminoasă şi să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii. La mulţi ani de Sfântul Dumitru!

Sper că sărbătoarea Sfântului Dumitru să fie simbolul unui nou început, să ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire şi succes!

O zi specială pentru un coleg deosebit. La mulţi ani de ziua numelui tău!

În această zi specială îţi doresc numai bine, multă fericire, îndeplinirea tuturor dorinţelor, şi fie că Sfântul Dumitru să te călăuzească mereu în viaţă.

La mulţi ani de Sfântul Dumitru! Fie că toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sf. Dumitru cât mai frumoasă!

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

VIDEO: Emisiune a Televiziunii Române, dedicată micii Mănăstiri de la Măgina. Colțul de rai de lângă Aiud

Publicat

Televiziunea Română a prezentat în cadrul emisiunii ”Lumea credinței”, un reportaj dedicat micii Mănăstiri de la Măgina, de lângă Aiud. 

Este un loc mai puțin cunoscut, dar extrem de interesant, prin istoria lui. Reporterii au discutat cu starețul Serafim Cruceanu, dar și cu istoricul Gheorghe Petrov, care a prezentat pe larg istoria lăcașului.

Mănăstirea Măgina este un complex monahal situat la marginea localității cu același nume, din județul Alba. Ansamblul bisericii „Sfânta Treime” a mănăstirii Măgina este inclus în Lista monumentelor istorice din județul Alba.

Biserica mănăstirii a fost construită înainte de anul 1570, conform istoricului Gheorghe Petrov, specialist în arheologia bisericilor și cimitirelor medievale din Transilvania. Informații documentare avem atât din Șematismul de la Blaj, unde este consemnată existența mănăstirii la anul 1611, cât și din însemnarea făcută la data de 15 iunie 1713 pe Cazania lui Varlaam.

La Mănăstirea Măgina a funcționat o școală renumită încă din 1611 (conform istoricului Nicolae Albu, în revista Apulum XIV, 1976, pag.469-470), și este consemnată în decretele imperiale din 24 august 1784 și aprilie 1785, date de împăratul Iosif al II-lea, înscriindu-se între cele 11 școli românești importante din Transilvania, pentru grija sufletelor și învățătura pruncilor.

Este cunoscută și pentru luptele purtate în acest loc în anii revoluției de la 1848-1849 (deoarece mănăstirea era o mică fortăreață apărată de un zid de piatră cu înălțimea de 4 m), între oastea condusă de tribunul Simion Prodan Probul și nobilimea maghiară din Aiud.

În anul 1848, Avram Iancu îl trimite pe tribunul Simion Prodan Probul pentru a organiza o tabără militară la Mănăstirea Măgina, în vederea apărării republicii țărănești din munți.

La 22 octombrie 1849, tabăra de la Mănăstirea Măgina a fost atacată de oastea nobiliară din Aiud condusă de comiții Bánffy și Kemény, care au ars mănăstirea, dar monahii au reușit, în 1855, să repună în funcțiune atât biserica, cât și binecunoscuta școală.

În urma cercetărilor arheologice, în curtea interioară a mănăstirii s-au descoperit 23 de morminte. Inventarul recuperat din morminte se compune din monede medievale de argint din sec. al XVI-lea și al XVII-lea, emise în vremea lui Ferdinand I de Habsburg (1526-1564), Maximilian II, Matias II, Gabriel Báthory și Leopold I, două cruci pectorale și alte obiecte de cult.

Sursă: Scurt istoric al mănăstirii Măgina – Stareț ieromonah Serafim Cruceanu

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Virgil Musta: Sărbătorile de iarnă nu vor mai fi posibile în acest context epidemic. Dacă nu scade rata infectărilor, va fi grav

Publicat

Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase 2 de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a declarat că îi îndeamnă pe oameni să nu își facă planuri pentru sărbătorile de iarnă, pentru că acestea nu vor fi posibile, în contextul pandemiei.

„Situația de acum va avea efecte și de Crăciun. Vă spun sincer, dacă vom mai avea Crăciun depinde doar de noi. Pentru că, dacă nu scade simțitor rata de îmbolnăvire va fi foarte grav.

Adică, sincer, Sărbătorile de Iarnă, sărbătorile în care teoretic trebuie ca familia să se strângă în jurul pomului de Crăciun, nu vor mai fi posibile în acest context epidemic.

Nu de altceva, dar trebuie să ne protejăm pe noi și pe cei dragi nouă. Iar categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire nu pot fi expuse”, a spus medicul timișorean, la B1TV.

Virgil Musta a mai spus că personalul medical trece printr-o situație extrem de dificilă.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda va fi ”dat în trafic” până la sfârșitul anului. Ministrul Bode: Progresul fizic este de 95%

Publicat

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat duminică seară că Lotul 1 din Autostrada Sebeș-Turda va fi ”dat în trafic” până la sfârșitul anului. 

Acesta a fost invitat la Digi24, unde a vorbit despre investițiile în curs de finalizare la infrastructura mare.

”Cei 17 kilometri ai lotului 1 de pe Autostrada Sebeș-Turda, trebuiau să fie finalizați în 2018. În acest moment, progresul fizic este de peste 95%. ab24

În condițiile în care vom avea cel puțin 25 de zile fără intemperii, în condiții meteo favorabile, cei 17 kilometri de autostradă din Sebeș-Turda, Lotul 1, vor fi dați în trafic” a spus ministrul Bode, întrebat ce porțiuni de autostradă vor fi inaugurate în acest an.

”De asemenea, Râșnov-Cristian, 10 kilometri din Comarnic – Brașov, are termen de finalizare în acest an și se va finaliza în acest an” a adăugat acesta.

Citește și: VIDEO REPORTAJ: Stadiul lucrărilor pe Lotul 1 al A10, între Sebeș și Alba Iulia. Care sunt șansele să fie deschis în acest an

Lotul 1 – 17 km – de la intrarea pe autostradă de la Sebeș până la Pârâul Iovului (km 0+000 – km 17+000)

Constructor: Impresa Pizzarotti

Valoare: 541.73 mil lei (fără TVA)

Contract: semnat în 2014

Lucrări începute: decembrie 2014

Stadiu fizic / stadiu financiar (octombrie 2020): 95% / 82,37%

Deschiere (în folosință): (estimat) 31 decembrie 2020

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate