Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Jumătate din bugetul orașului Ocna Mureș va fi alocat pentru investiții. Vor fi demarate lucrări de reparaţii şi la fostul pod de acces auto utilizat de UPSOM

Publicat

Primarul orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler a spus că se vor aloca jumătate din banii de la buget pentru investiții. Anul acesta se va lucra la infrastructură, la podul de acces auto, la fostul pod auto și de cale ferată utilizat în trecut de UPSOM și în zona fostului supermarket, care s-a surpat în decembrie 2010.

Primarul orașului Ocna Mureș a declarat că bugetul din acest an este suficient pentru a face și investiții. O parte va fi alocată pentru realizarea spitalului de recuperare, iar o altă sumă de bani va intra în infrastructură.
„Dorim ca oamenii să beneficieze de banii adunați la bugetul orașului, chiar dacă aceștia nu sunt foarte mulți. Pe site-ul primăriei vom publica bugetul și intențiile noastre, imediat după ce acesta va fi aprobat. Dorim să ne canalizăm atenția spre turismul medical și să ne ocupăm de infrastructură, de asemenea dorim să mai atragem firme”, a spus primarul orașului Ocna Mureș.

La acest moment, rata șomajul în orașul Ocna Mureș este de 17%, iar cea mai mare parte a populației lucrează pentru firmă care produce cabluri sau în orașul Turda.

Specialiștii care au făcut măsurători în zona fostului supermarket distrus în decembrie 2010 în urma unei surpări de teren susțin că nu vor mai fi deplasări majore de teren. Primarul Silviu Vințeler a declarat că există un proiect de refacere a terenului și că problema cea mai dificilă este devierea cursului de apă freatică.
„Se lucrează în zonă, dar destul de greu. Cel mai greu este să pregătim terenul pentru asfaltare. Pentru devierea cursului de apă freatică, trebuie așezați bolovani și mai apoi refăcut terenul. Specialiștii ne-au asigurat că nu vor mai fi surpări. Cea mai sensibilă zonă este cea din preajma malurilor de teren, care trebuie asigurate”, a spus Silviu Vințeler.

Lucrări vor fi efectuate începând din această primăvară și la podul de acces auto în Ocna Mureș, cu 866.000 de lei

„Lucrările vor demara cum dă căldura. Se va lucra destul de greu, se va face mai întâi jumătate de pod și se va circula pe un singur sens și mai apoi pe celălalt sens de mers. Se va recurge la această modalitate de lucru pentru că nu există altă soluție”, a declarat primarul. Tot în acest an vor fi efectuate lucrări și la fostul pod de acces auto și de cale ferată care în trecut a fost folosit de UPSOM. „Podul nu mai este tranzitat de la închiderea UPSOM. Dorim să-l refacem și chiar am putea să deviem tranzitul auto pe el, pentru a nu mai trece prin oraș. Aceasta este intenția noastră”, a mai explicat Silviu Vințeler.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax