Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Jumătate dintre angajații români au fost contactați în concediu pentru rezolvarea problemelor de serviciu. Studiu

Publicat

Jumătate dintre angajații români spun că au fost contactați în timpul concediului de către colegi și manageri pentru a rezolva probleme legate de muncă.

De asemenea, aproximativ o treime dintre respondenți își iau laptopul în concediu pentru a fi siguri că pot face față situațiilor de la birou care pot apărea.

Verificarea e-mailului de serviciu în timpul concediului este, de asemenea, o practică destul de comună, cu aproximativ 60% dintre angajați care recunosc că o fac.

Durata concediului

În ceea ce privește durata concediului, studiul arată că 24% dintre angajații români și-au luat liber între 5-9 zile lucrătoare, în timp ce 19% au avut concedii mai scurte, de mai puțin de cinci zile lucrătoare. Există și angajați care au solicitat concedii mai lungi, cum ar fi cele de 10 sau 15 zile lucrătoare.

Diferențele regionale sunt notabile în ceea ce privește preferințele pentru durata concediului.

Moldova, de exemplu, se remarcă prin faptul că cei mai mulți angajați își iau concedii mai lungi, cu 31% dintre respondenți optând pentru 15 zile lucrătoare.

În Grecia și Ungaria, în schimb, cei mai mulți salariați au preferat concedii mai scurte, de mai puțin de 5 zile lucrătoare.

Capacitatea de a se deconecta

Cu toate presiunile de a lucra în timpul concediului, 65% dintre angajații români susțin că au reușit să se relaxeze și să se deconecteze de la sarcinile de serviciu în timpul concediului.

Această cifră este similară la nivel regional, cu angajații din Ungaria fiind cei mai capabili să se deconecteze, cu 71%.

Un alt aspect important al studiului se referă la obiceiul de a lucra în timpul concediului.

Aproximativ 40% dintre angajații români afirmă că ultima dată când nu au lucrat în vacanță a fost anul acesta, în timp ce 23% susțin că nu au lucrat niciodată în timpul concediilor.

Însă, un procent semnificativ, de 16%, recunosc că au lucrat în vacanță în urmă cu 2-5 ani, iar 8% au lucrat în timpul concediilor acum mai mult de 5 ani.

Angajații români se confruntă cu presiuni semnificative

Studiul arată că angajații români se confruntă cu presiuni semnificative pentru a lucra în timpul concediului lor, dar și că mulți reușesc să găsească un echilibru între muncă și viața personală.

Într-o lume din ce în ce mai conectată digital, gestionarea eficientă a timpului liber devine o provocare importantă.

Dacă doriți să vă deconectați în timpul concediului și să vă relaxați cu adevărat, este important să aveți o comunicare deschisă cu managerul și să stabiliți limite clare în ceea ce privește disponibilitatea în timpul liber, este recomandarea specialiștilor.

De asemenea, companiile pot juca un rol esențial în promovarea unei culturi a echilibrului între muncă și viața personală, pentru a asigura binele și sănătatea angajaților lor.

Studiul a fost realizat în perioada 1-8 septembrie și a inclus răspunsurile a 11.410 angajați din România, Republica Moldova, Bulgaria, Grecia și Ungaria.

Cu toate că munca în timpul concediilor este o realitate pentru mulți, acesta rămâne un subiect important de discuție în eforturile de a menține un echilibru sănătos între viața profesională și cea personală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax