Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Jumătate dintre tinerii cu vârste între 16 și 34 de ani vor să plece din țară. Care ar putea fi soluțiile pentru România

Publicat

Aproximativ jumătate dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 34 de ani își fac planuri să plece din țară. Majoritatea celor care și-au terminat studiile spun că sunt atrași de salariile mai bune de peste hotare.

Sociologii explică că soluții pentru reducerea fenomenului de migrație a tinerilor ar putea fi adaptate după cele găsite de alte țări europene. Acestea au reușit cu ajutorul investițiilor pentru dezvoltare sustenabilă.

„Stim din sondajele realizate ca aproximativ jumătate dintre tinerii între 16 și 34 de ani au planuri de plecare în străinătate, planuri structurate. (…) Procentul celor care au intenții, de pe băncile facultății, de a pleca în străinătate este foarte apropiat de 47%-48% pe totalul tineret. Mai mult, intențiile acestea sunt mai bine structurate în cazul celor care sunt în faza de licență, la cei de la master sau la doctorat, dat fiind faptul că cei care au avut intenții să plece au plecat – procentul este mai mic”, a explicat directorul Centrului de Studii pentru Migrație, Dumitru Sandu, citat de ziare.com.

Potrivit acestuia, în situație similară s-au aflat Portugalia și Spania, dar au știut să folosească fondurile europene și să creeze oportunități.

Potrivit unui studiu Eurostat, România este pe primul loc la nivel european ca număr de tineri care locuiesc în afara țării.

sursă: ziare.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Slujbasii

    luni, 10.02.2020 at 08:39

    Avem slujbe platite cu salariul minim pe economie peste tot. Cele mai bune slujbe ramin doar cele oficiate in biserici, asa ca e de inteles migratia tinerilor !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax