Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Jurnal de pe ”frontul COVID”, la Secția Infecțioase Alba Iulia. Mărturiile unei asistente aflate în prima linie a „armatei albe”

Publicat

Experiența de la muncă în aceste zile dificile a asistentei șefe din Secția Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Alba va fi inclusă într-o carte.

Va prezenta atât trăirile personalului medical în lupta cu virusul, cât și modul de organizare și funcționare în această perioadă, spune Marcela Vîlcan.

Vezi și Asistenta șefă a Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul din Alba Iulia: „Pacienții ne recunosc după voce”

Marcela Vîlcan a publicat pe rețeaua de socializare un fragment din ”Jurnal COVID-19 – mărturiile unei asistente medicale din linia întâi”

ÎNCEPUTUL

24.02.2020, ora 10.00

Primim un telefon prin care suntem anunțate (eu, în calitate de asistentă șefă și medicul șef de secție) că suntem așteptate în biroul managerului spitalului. Ne urcăm împreună în mașină și ne îndreptăm spre sediul principal al spitalului (secția noastră fiind secție externă și se află la o distanță de aproximativ 3 km față de sediul principal), întrebându-ne oare ce s-a întâmplat de suntem chemate de doamna manager. Între noi fie vorba, niciodată nu ești chemat la manager să fii lăudat…

Odată ajunse, ne așteptau deja doamna manager, domnul director medical, doamna director economic, medicul șef UPU, medicul șef compartiment de Dermatologie, domnul director executiv DSP.

E groasă treaba, mi-am spus în sinea mea.

– Avem primele suspiciuni de infecție cu coronavirus, a spus doamna manager. Este vorba despre o familie de italieni, doi părinți tineri și un sugari de 8 luni. S-au prezentat în UPU, cu febră și simptomatologie digestivă.

Nu se cunoșteau multe lucruri despre această infecție. De fapt, nu se cunoștea aproape nimic. Doar că este extrem de contagioasă și că modul de transmitere se realizează prin picăturile expulzate prin tuse, strănut. Definiția de caz, la acea vreme, spunea că, dacă persoana prezintă una sau mai multe dintre simptomele specifice bolilor acute respiratorii (printre care și febra) și venea dintr-o zonă considerată „roșie” (zona Lombardiei, Italia, orașul Wuhan din China etc), aceasta este considerată suspectă de infecție cu noul coronavirus.

Iar pentru că familia respectivă prezenta printre altele febră și venea din Italia, iată cum s-a încadrat în definiția de caz.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax