Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Jurnal de şantier: Lucrările au stagnat, miercuri, în Parcul Custozza

Publicat

Aşa cum precizam într-un material anterior, continuăm seria „Jurnalului de şantier” al Parcului Custozza. Miercuri, am vizitat din nou parcul, pentru a observa evoluţia lucrărilor şi ce anume au mai descoperit arheologii.

Potrivit şefului Secţiei de Arheologie a Muzeului Naţional al Unirii, Cristinel Fântâneanu, miercuri, 20 aprilie, nu s-au efectuat săpături în interiorul Parcului Custozza, din cauză că deţinuţii Penitenciarului Aiud, cei care asigurau forţa de muncă pe şantier au fost solicitaţi în altă parte. „Astăzi (n.r. – miercuri) nu s-a lucrat în parc, deoarece muncitorii au fost chemaţi să execuţe alte lucrări, în zona din faţa cădirii Jerihon. În ceea ce priveşte lucrările din Parcul Custozza, acestea vor continua, dar după ce deţinuţii îşi termină treaba dincolo. Nu ne grăbim, în parc trebuie să lucrăm profesionist”, a explicat acesta.

Nici miercuri nu am observat niciun utilaj pe şantierul din Parcul Custozza. Accesul nu a fost restricţionat, iar, arheologii au precizat că îşi doresc să rămână în continuare deschis cetăţenilor care doresc să vadă stadiul cercetărilor arheologice. Nu a mai fost făcută vreo descoperire, aşa că singurele artefacte găsite deocamdată în parc rămân acele fragmente ceramice şi moneda. Vom urmări în continuare îndeaproape munca arheologilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. homer

    miercuri, 20.04.2011 at 19:42

    In sfirsit normalitate.Cei de la muzeu dovedesc bun simt permitind intrarea tuturor celor care vor sa vada cum se desfasoara lucrarile.Bravo lor. Ce diferenta intre acesti domni civilizati si patronul Corintului care isi punea gorilele sa loveasca si sa injure pe oricine trecea pe acolo.

    • liviu zgarciu

      joi, 21.04.2011 at 09:27

      Atentie! Nu muzeul decide cum se intra in zona. Insa, noi dorim ca oricine sa aiba libertatea sa vada, la orice ora, ce se intampla acolo, tocmai pentru a evita intoxicarile care s-au practicat in ultimul timp.

  2. intrebator

    joi, 21.04.2011 at 19:48

    odata ce este santier arheologic, arheologii decid. Sau nu este santier arheologic acolo sau muzeul este anexa corintului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax