Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Jurnalista originară din Zlatna, Romana Puiuleț, a câștigat premiul ”Superscrierea anului” pentru documentar

Publicat

Jurnalista originară din Zlatna, Romana Puiuleț, a câștigat premiul ”Superscrierea anului” cu un documentar filmat pe parcursul unui an în Munții Apuseni. Documentarul Romanei se numește ”Clear Cut Crimes” realizat pentru RISE Project și urmărește afacerile de miliarde din jurul pădurilor României. Premiul are o valoare de 1.000 de euro și este susținut din donații private de comunitatea Romanian Business Leaders. „Premiul este o încurajare pentru noi și un semnal de alarmă pentru toți. Corupția distruge natura, e un fapt. E timpul, deci, să ieșim din bula indiferenței și să-i punem stop” a spus aceasta, la decernarea premiilor.

Romana Puiuleț s-a născut și a crescut la Zlatna, într-o familie de profesori și a urmat cursurile Facultății de Jurnalistică de la Sibiu. În ultimii ani a fost reporter al emisiunii “În Premieră cu Carmen Avram” difuzata de Antena 3. De asemenea, Romana a scris pentru Bursa, apoi a realizat reportaje-anchetă pentru emisiunea tv BizBazar, dar și materiale tv difuzate în cadrul emisiunii “Reporterii Realității”.

A documentat anchete precum: “SIDA, o licitație infestată” (despre o licitatie de 450 de milioane de euro, care s-a dovedit a fi trucată, și care a fost anulată în urma difuzării anchetei); “România, țara tuturor posibilităților” (despre retrocedările ilegale de păduri); “Blestemul aurului” (despre distrugerea industriei aurifere autohtone); “Dospește Mafia” (despre evaziunea fiscală din afacerile cu cereale) sau “Secretul din adâncuri” (despre zăcămintele de gaz de șist ale României).

P.S. Romana Puiuleț a câștigat marele premiu cu documentarul Clear Cut Crimes în 2016. Anul acesta, a câștigat un nou premiu pentru Superscrirea Anului alături de echipa Rise Project, din care face parte, pentru seria de investigatii legate de Liviu Dragnea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax