Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Bunele practici vs bunele maniere: Jurnaliştii, goniţi cu strigături de secretarul de stat Silviu Bian, de la o conferinţă internaţională a ANOFM

Publicat

Jurnaliştii din Alba Iulia s-au confruntat, vineri, cu o situaţie stânjenitoare la conferinţa internaţională a ANOFM, „Proiecte internaţionale de modernizare a Serviciilor Publice de Ocupare: schimb de bune practici”, ce a avut loc la Traseul Celor Trei Fortificaţii din Alba Iulia. Prezenţi la evenimentul unde urmau să participe peste 70 de specialişti în domeniu din diferite ţări, jurnaliştii s-au lovit de furia preşedintelui ANOFM, Silviu Bian, care i-a gonit din salonul Hotelului Medieval, pe motiv că presa nu are acces. Jurnaliştii au reacţionat la comportamentul şefului ANOFM, boicotând conferinţa de presă.

Nu gestul în sine a fost sancţionat de oamenii de presă, cât modul în care Silviu Bian a ales să li se adreseze: „Ce căutaţi aici? Aici e  o conferinţă internaţională, nu intraţi care cum vreţi, cu bocancii”, a strigat  preşedintele ANOFM la vederea primului jurnalist în incinta hotelului. Lipsa de profesionalism şi bun simţ a şefului Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă a devenit şi mai vizibilă atunci când acesta s-a întors înspre purtătorul de cuvânt al „Grup Corint”, Emanuel Drăguşin, gazda evenimentului, pentru a-l întreba ce caută presa acolo: „Ce caută jurnaliştii aici? Ţi-am spus să aştepte afară! Să scoţi presa afară!”, au fost cuvintele lui Silviu Bian.

Nedumerirea jurnaliştilor a fost cu atât mai mare cu cât aceştia au fost informaţi anterior că, la ora 12.00, va avea loc o conferinţă de presă. Reacţiile preşedintelui Silviu Bian nu au fost singurele incidente care au reuşit să arunce o lumină proastă asupra mediatizatului eveniment, conferinţa internaţională „Proiecte internaţionale de modernizare a Serviciilor Publice de Ocupare: schimb de bune practici”, organizată de ANOFM. Primii care au oprit accesul jurnaliştilor în incinta Traseului Celor Trei Fortificaţii au fost gărzile Cetăţii, care au explicat că nu ştiu dacă presa are voie şi că vor trebui să întrebe. După ce, într-un târziu, oamenii de presă au intrat în salonul Hotelului Medieval şi au cerut să primească o mapă de presă, li s-a spus că nu sunt sufieciente astfel de portofolii şi, mai mult, acestea nu vor ajunge nici pentru invitaţi. Menţionăm că, la această conferinţă, au fost prezenţi peste 70 de specialişti străini, iar mapele pregătite pentru aceştia au fost doar 50.

Contrariaţi de atitudinea preşedintelui Silviu Bian şi de proasta organizare a evenimentului, jurnaliştii au boicotat conferinţa şi au părăsit incinta hotelului înainte de a fi daţi afară, la propriu, de şeful ANOFM.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. silvi

    vineri, 02.09.2011 at 20:44

    bianu ,,celularu”poate a vrut sa le explice jurnalistilor a cui este afacerea cu mobilele?!

    • moderatorul de serviciu

      vineri, 02.09.2011 at 21:00

      care afacere? fi mai explicit

  2. stefan

    sâmbătă, 03.09.2011 at 01:53

    deci si presa e o ,,comedie,,………..a scrie e simplu….

  3. conu

    sâmbătă, 03.09.2011 at 15:55

    Ha, ha, ce conferinta o fi fost aia?! POate era o bauta asa cum este obisnuit. Asta nu poate face ceva serios. Ori se cearta , ori se da mare, la jurnalisti, ori face afaceri pe banii statului…..ce or fi zis cei din delegatie?

  4. Costin

    sâmbătă, 03.09.2011 at 19:31

    Un necioplit poate sa stea 100 de ani in capitala ca tot necioplit ramane! Acestia sunt oamenii pe care i-a trimis Hava la Bucuresti pe bani multi

  5. Dumitru

    duminică, 04.09.2011 at 17:38

    Am avut „onoarea” sa-l cunosc putin ( l-am întîlnit de două ori – în incinta unui bar şi la intrarea întrun restaurant) pe acest „domn” insa suficient sa-mi dau seama de caracterul lui. Cu ajutorul lui, prin intermediari, am activat timp de 3 ani si jumatate, dupa o perioada anterioara de practicare a meseriei de somer, la AJOFM Alba si tot cu ajutorul lui am redevenit la aceeasi meserie de dinainte. N-am completat stagiul de cotizare. Va pot spune ca am întîlnit aceeasi atitudine de aroganta si lipsa de respect la multi dintre subordonatii lui unii ajunsi in posturi idem, cel putin 15 în perioada aceea. Pestele de la cap se impute. Reactii de genul acesta a mai avut fata de reporterii de la televiziuni daca va aduceti aminte. Are antecedente. Plecat din functia de director al CJ Alba, unde sper sa nu fi molipsit si pe altii care acum reprezinta partide din opozitie, a fost propulsat in fruntea ANOFM si improvizeaza managementul acestei institutii. Si cu ce sef superior a fost pricopsit. Parca-s doua picaturi de apa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax