Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Kaufland, obligat să-i plătească 100.000 de lei unei foste angajate, la șase ani de la un accident de muncă

Publicat

kaufland

Curtea de Apel Timişoara a pronunţat sentinţa finală într-un dosar în care o fostă casieră dintr-un supermarket Kaufland din Arad a solicitat daune morale de 300.000 de lei pentru traumele suferite în urma unui accident de muncă petrecut în 2013. Din suma cerută, a primit în instanță 100.000 de lei, șase ani mai târziu.

Potrivit cererii de chemare în judecată, în seara zilei de 22.11.2013, casiera era la serviciu, lucrând până în jurul orei 21.00 la casa de marcat numărul 8. Pentru că la ora respectivă nu mai erau clienţi, a primit sarcină de la şeful de zi să se ocupe de marfa provenită din returul de la casele de marcat, transportul acesteia cu ajutorul cărucioarelor de cumpărături şi plasarea la rafturile de provenienţă.

În timp ce era pe scară pentru a aranja marfa la raftul cu produse de sezon din cadrul raionului dulciuri, un coleg de la raionul băuturi a lovit scara pe care se afla colega lui cu transpaletul electric, mişcând-o suficient cât femeia să se dezechilibreze şi să cadă de pe scară pe piciorul drept, suferind o fractură de calcaneu.

După şase luni de concediu medical, casiera s-a întors la serviciu. Pentru că durerile nu au lăsat-o, femeia a cerut să îi fie încredinţate doar sarcini care nu necesită statul în picioare. „Cu toate acestea, la o durată de muncă de peste 4 ore, fără a sta întinsă pe o poziţie orizontală, piciorul drept se umfla generând o stare de durere accentuate”, se arată reclamaţia femeii din instanţă.

Femeia a mai arătat că în perioada de refacere a consultat mai mulţi medici din ţară şi străinătate, iar unii i-au spus că e nevoie de o perioadă lungă de refacere, iar alţii nu i-au dat nicio şansă de revenire.

În decembrie 2016, casiera a fost supusă unei noi intervenţii chirurgicale. Pentru că durerile persistau, în 2017, femeia a deschis proces, cerând instanţei să oblige Kaufland la plata unor daune morale de 300.000 de lei.

Femeia a arătat că „prin fracturarea calcaneului şi aplatizarea piciorului, generând dureri ireversibile este evident i s-au alterat condiţiile de viaţă, că nu mai are posibilitatea de a contribui la bunăstarea familiei sale, în acelaşi mod, că i s-a alterat şi imaginea de sine, precum şi că posibilitatea de a participa din plin la viaţa socială s-a diminuat, spre exemplu.: neputând purta încălţăminte pe toc sau exercita sporturi de agrement: ski, drumeţii montane, ce necesită o intensă utilizare a piciorului”.

Sursă: Adevarul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mihai

    marți, 23.04.2019 at 14:11

    La profiturile uriașe pe care le are lanțul multinațional Kaufland, s-au judecat pentru un 300,000 Lei cu femeia care trebuie să își trateze afecțiunea pe viață, se pare. Un derizoriu 64,000 euro, probabil câștigați de Vineri, până Sămbătă doar de cel local din Alba.

    E mai important pentru Kaufland să doneze extrem de generos pentru a ne îndoctrina copiii cu mizeria „identității de gen”, adică copilul să își decidă singur sexul, spre deosebire de cel cu care s-a născut. Păi să mai cumperi un ac de la ăștia?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax