Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Kelemen Hunor, la 100 de ani de la Trianon: Consider ziua de 4 iunie ca pe o zi a solidarităţii naţionale maghiare

Publicat

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a postat pe contul său de Facebook, un mesaj legat de tratatul de la Trianon. 

”La 100 de ani de la Trianon, consider ziua de 4 iunie ca pe o zi a solidarității naționale maghiare. Gândesc acest lucru ca membru al națiunii maghiare, ca maghiar din Transilvania care este solidar cu toți maghiarii și cu toate comunitățile maghiare din Bazinul Carpatic.

Ca cineva care nu dorește să considere celelalte națiuni drept inamici, ci potențiali parteneri de colaborare, alături de care poate vom reuși să construim această lume în așa fel încât să proiectăm un viitor comun, în spiritul respectului reciproc” a scris Kelemen Hunor.

La scurt timp după mesajul anterior, acesta a revenit cu o altă postare.

”A fi ungur în Transilvania este o sarcină, o provocare, și bineînțeles, o bucurie. (…) Secolul 21 ne-a adus împreună. Există o uniune națională maghiară – a fi maghiar peste granițe înseamnă ceva diferit acum și în ciuda tuturor circumstanțelor, comunitatea noastră ar putea crește.

La o sută de ani de la Trianon, 4 iunie este ziua Uniunii Naționale Maghiare. Sunt solidar cu toată comunitatea maghiară din România, iar în alte națiuni, nu caut un dușman, ci un posibilul partener cu care sper să construiesc această parte a Europei în spiritul respectului reciproc”.

Ce este Tratatul de la Trianon

În 4 iunie se împlinesc 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, între Puterile Aliate –  învingătoare în Primul Război Mondial, și Ungaria, în calitatea sa de succesor al Imperiului Austro-Ungar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax