Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

”Keops” din Alba Iulia: fals agent secret, polițist și funcționar la finanțe, REȚINUT. Cum a strâns peste 132.000 de lei

Publicat

Polițiștii din Alba Iulia au reținut un bărbat care s-ar fi folosit de calități false pentru a obține sume de bani de la diverse persoane. S-a dat drept polițist, ofițer de informații sau funcționar la finanțe și a reușit să obțină peste 132.000 de lei. Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii sale activități infracționale, iar azi îl vor prezenta în fața magistraților.

Potrivit IPJ Alba, la data de 02 iulie 2020, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia l-au reținut pe un bărbat de 33 de ani, din Alba Iulia, zis ”Keops” care este cercetat pentru înșelăciune, uzurparea de calități oficiale și conducere fără permis.

În sarcina acestui s-a reținut faptul că în perioada decembrie 2019 – iulie 2020, folosindu-se de calități false, ar fi reușit să convingă două persoane să îi dea sume de bani.

Din cercetări a rezultat că unei femei din Sebeș i-ar fi spus că este ofițer de informații și că recrutează persoane pentru a fi angajate în cadrul sistemului de siguranță națională, condiționând angajarea de îndeplinirea unor ”misiuni”, care presupuneau urmărirea de persoane și contractarea unor credite pentru obținerea unor sume de bani care urmau să fie folosite de ”agenție” în misiuni de siguranță națională. Ar fi obținut astfel, de la femeie, 130.000 de lei, pe care i-ar fi folosit în interes personal.

În cursul lunii iunie 2020, l-ar fi apelat pe administratorul unei societăți comerciale din Alba Iulia și, prezentându-se drept funcționar al administrației financiare, i-ar fi cerut să depună într-un cont, suma de 2.869 de lei, invocând o eroare privind o plată anterioară efectuată de bărbat către administrația fiscală.

De asemenea, în luna iunie 2020, bărbatul l-ar fi apelat pe un tânăr căruia i-a spus că este ofițer de poliție și pe care l-ar fi amenințat cu întocmirea unui dosar penal în cazul în care nu va plăti un prejudiciu provocat în urma unui accident rutier. În acest caz, victima nu a dat curs solicitării și nu a fost prejudiciată material.

Ieri, 2 iulie, polițiștii rutieri l-au depistat pe bărbat, în timp ce conducea un autoturism, pe bulevardul Transilvaniei din municipiu, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de acesta, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, conducere fără permis și uzurparea de calități oficiale, iar în cursul zilei de azi, 3 iulie, va fi prezentat în fața magistraților, pentru dispunerea măsurilor legale.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a bărbatului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax