Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Scapă de virușii ransomware care blochează date și cer bani pentru recuperarea lor. Instrument GRATUIT pus la dispoziţie de Bitdefender și Poliția Română

Publicat

internet securitate

Internet_SecurityPoliția Română, în parteneriat cu Bitdefender, pun la dispoziție în mod gratuit un instrument pentru decriptarea datelor, care oferă victimelor clasei de ransomware Bart posibilitatea să le recupereze fără să plătească recompense infractorilor cibernetici.

Inițiativa este prima din acest fel din cadrul protocolului de colaborare în materie de Darknet (pagini de internet ascunse motoarelor de căutare tradiționale utilizate de infractori) semnat recent între Poliția Română și Bitdefender. Acesta acoperă activități precum traficul de arme și droguri, terorism și distribuție de malware, fenomene cu o evoluție internațională, alimentate de piețele negre din internetul ascuns, transmite Poliţia Română, într-un comunicat.

Demersul de punere la dispoziția publicului a soluției de decriptare a datelor este parte a proiectului No More Ransom, inițiat de Europol și la care Poliția Română este partener, având ca scop lupta contra ransomware, cea mai prolifică amenințare cibernetică a momentului.

Kit-ul pus la dispoziție victimelor funcționează pentru toate versiunile cunoscute ale amenințării ransomware Bart și este disponibil pe nomoreransom.org.

Proiectul No More Ransom a fost lansat în iulie 2016 cu scopul de a crește nivelul de colaborare dintre sectoarele public și privat în lupta contra ransomware. Până în prezent, pe site au fost puse la dispoziția publicului 40 de instrumente pe care victimele atacurilor de tip ransomware le pot folosi pentru recuperarea în mod gratuit a datelor compromise, 15 dintre acestea fiind adăugate la data de 4 aprilie 2017.

Acest proiect de luptă împotriva amenințărilor de tip ransomware duce la un nou nivel cooperarea dintre sectorul public și cel privat în lupta împotriva criminalității informatice, noi parteneri din toată lumea alăturându-se acestei initiative. Prin efortul comun al tuturor partenerilor, se oferă șansa unui număr din ce în ce mai mare de victime de a-și recupera datele compromise, în mod gratuit.

Din decembrie 2016 și până în prezent, peste 10.000 de persoane au reușit să decripteze fișierele compromise de ransomware folosind instrumentele puse la dispoziție pe www.nomoreransom.org.

Demersul este unul în continuă evoluție, asemeni luptei împotriva criminalității informatice, urmând ca pe această platformă să fie adăugate noi și noi instrumente pentru decriptarea datelor compromise.

Astfel, dacă în prezent nu regăsiți pe platformă soluția pentru decriptarea fișierelor dumneavoastră, vă este recomandat să reveniți întrucât baza de date este actualizată imediat ce sunt descoperite noi soluții recuperarea fișierelor compromise.

Utilizatorilor li se recomandă să păstreze copii ale datelor importante, să folosească o soluție de securitate și să evite să acceseze linkuri sau fișiere din e-mail-uri nesolicitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax