Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Kitul obligatoriu din mașină: ce dotări trebuie să conțină. Precizările InfoCons

Publicat

Kitul obligatoriu din mașină. În România există o serie de dotări auto obligatorii pe care orice șofer trebuie să le aibă pentru a respecta legislația în vigoare și pentru a asigura siguranța în trafic.

Aceste dotări sunt esențiale pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență.

Potrivit reprezentanților Asociației de Protecția Consumatorilor – InfoCons, kitul obligatoriu trebuie să includă următoarele dotări:

  • Triunghiuri reflectorizante;
  • Vestă reflectorizantă;
  • Extinctor auto;
  • Kit de prim ajutor;
  • Roată de rezervă și set de scule;
  • Tria și stingător omologate (pentru vehiculele care transportă mărfuri periculoase).

YouTube video

„Atenție la kit-urile pe care le achiziționăm să nu fie expirate sau contrafăcute! Este important ca șoferii să verifice cu atenție data de expirare și autenticitatea produselor incluse în kitul auto , pentru a evita orice situație neplăcută în cazul unei urgențe. Produsele de calitate și omologate sunt necesare pentru a asigura funcționalitatea și eficiența lor în momente critice”, au transmis reprezentanții InfoCons, într-un comunicat.

Kitul obligatoriu care nu trebuie să lipsească din mașină. La ce trebuie să fie atenți cetățenii

Potrivit acestora, consumatorii trebuie să fie vigilenți în momentul achiziționării elementelor necesare din kitul mașinii, pentru a nu întâmpina probleme ulterioare.

Alegerea unor produse conforme cu standardele de siguranță și care au fost testate riguros poate face diferența în asigurarea protecției pe drum.

Verificarea detaliată a kiturilor achiziționate este un pas important pentru a garanta siguranța atât a șoferului, cât și a pasagerilor.

„Este important ca șoferii să fie conștienți de aceste detalii și să aibă mereu la bordul mașinii toate dotările necesare pentru a asigura siguranța lor și a celor din jur în timpul călătoriilor. De asemenea, este recomandat să fie la curent cu orice modificări legislative pentru a se asigura că respectă toate normele în vigoare”, au mai transmis reprezentanții InfoCons.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate