Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Klaus Iohannis: Adoptarea unei moţiuni de cenzură la adresa guvernului Orban este ”primul pas” spre declanşarea anticipatelor

Publicat

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că adoptarea unei eventuale moţiuni de cenzură la adresa guvernului Orban este ”primul pas” spre declanşarea alegerilor anticipate.

”Cu siguranţă. Asta e bine să înţeleagă toată lumea – dacă printr-o angajare a răspunderii guvernul Orban pică, acesta este primul pas spre anticipate, este foarte clar. Că se vor realiza sau nu este o chestiune care se va vedea la momentul respectiv”, a declarat Klaus Iohannis.

El a fost întrebat dacă adoptarea unei eventuale moţiuni de cenzură la adresa guvernului Orban va duce la declanşarea alegerilor anticipate.

Chestionat cu privire la intenţia anunţată de PSD de a depune o moţiune de cenzură şi dacă asumarea răspunderii Guvernului pe trei legi reprezintă un risc asumat, şeful statului a spus: „În primul rând este dreptul constituţional al grupului PSD să depună moţiune de cenzură”.

”Dar în acelaşi timp trebuie să fim conştienţi de faptul că acest Guvern minoritar este hotărâtă şi doreşte să se adopte legislaţie care este şi necesară şi oportună şi aşteptată de români. Şi eu sunt convins că se va evalua foarte bine riscul, de exemplu, angajării răspunderii. Dar faptul că PSD-ul vrea să ameninţe cu moţiune de cenzură nu sperie pe nimeni”, a mai spus Klaus Iohannis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax