Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Klaus Iohannis ar putea ajunge secretar general al NATO. Ce oameni politici mai sunt pe lista scurtă de propuneri

Publicat

klaus iohannis

 Klaus Iohannis s-ar afla pe lista scurtă pentru preluarea funcției de secretar general al NATO. Mai exact, mandatul actualului secretar general al NATO, Jens Stoltenberg, expiră pe 1 octombrie, dată de la care el va prelua funcţia de guvernator al Băncii Centrale a Norvegiei.

Prin urmare, NATO să găsească un succesor actualului secretar general Jens Stoltenberg.

Agenţia DPA notează că momentan nu există un candidat pentru această funcție, dar surse din Alianță citate de agenție susțin că , fostul premier britanic Theresa May, prim-ministrul olandez Mark Rutte, şefa guvernului eston, Kaja Kallas, fostul comisar european pentru politică externă Federica Mogherini şi preşedintele român Klaus Iohannis au fost toţi evocaţi drept posibili candidaţi pentru acest post.

O decizie din partea celor 30 de state membre ale NATO este aşteptată la summitul Alianţei din iunie, dacă nu chiar mai devreme. În faza premergătoare a procesului de selecţie, discuţiile şi negocierile confidenţiale între liderii statelor membre, miniştri şi diplomaţi sunt un fapt obişnuit.

Candidatura lui Stoltenberg pentru postul de guvernator al Băncii Centrale norvegiene a stârnit controverse în ţara sa, în parte din cauza relaţiei sale apropiate cu actualul premier social-democrat Jonas Gahr Store.

Jens Stoltenberg va prelua noul său post în jurul datei de 1 decembrie. El a promis vineri la o conferinţă de presă că va rămâne deplin dedicat actualei sale funcţii până la expirarea mandatului de secretar general al NATO.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    sâmbătă, 05.02.2022 at 11:46

    Dacă vreţi bătăi de cap la nivel înalt,încercaţi cu un excursionist şi veţi avea.

  2. Țepesi

    sâmbătă, 05.02.2022 at 13:35

    Merită!
    Așa scăpăm de el! Dacă ar putea de luni 07,02,2022!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax