Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Klaus Iohannis, dublu standard în privința plagiatelor. ”Toleranță zero” pentru Ponta, acceptare tacită în cazul Bode și Ciucă

Publicat

Scandalul de plagiat în care este implicat ministrul Lucian Bode a căpătat proporții, dar cu toate acestea, președintele Iohannis rămâne tăcut pe acest subiect. 

În noiembrie 2014, actualul președinte spunea: ”Și trei rânduri plagiate într-o teză de doctorat, trebuie să ducă la scoatearea unui politician din viața politică”.

Evident, se referea atunci la un inamic politic, Victor Ponta, nu la un prieten.

Tot el este autorul sintagmei ”Toleranță zero față de plagiat”.

YouTube video

În prezent însă, Klaus Iohannis se află în fața unei situații inconfortabile. Doi dintre protejații săi, premierul Nicolae Ciucă și ministrul de Interne, Lucian Bode, sunt acuzați că și-au plagiat tezele de doctorat.

„Dacă vorbim despre chestiuni legate de plagiat, am discutat aceste spețe cu cei care se ocupă de ele, în speță Ministerul Educației, și am primit asigurări că toate procedurile sunt respectate și în continuare legislația pe care se lucrează va fi una modernă și care previne astfel de evenimente.

În rest, credeți-mă că nu cunosc detalii despre ce se întâmplă acolo, nu sunt eu chemat să analizez lucrarea de doctorat a unui politician” spunea în data de 5 iunie 2022, în legătură cu plagiatul premierului Ciucă, potrivit Europei Libere.

”România educată”, proiect pulverizat

Lipsa sa de reacție îi aruncă în aer și ultima ”moștenire” politică a mandatelor sale: România educată, un program asumat de președinte, dar eșuat lamentabil.

Lucian Bode a fost acuzat de jurnalista Emilia Șercan că și-a plagiat teza de doctorat.

El a negat însă acest lucru, dar scandalul din jurul acuzațiilor a crescut și a ajuns în faza plângerilor penale.

Între timp, Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai a analizat teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, și a ajuns la concluzia că „suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate”, iar „abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    joi, 19.01.2023 at 10:48

    Am suportat aproape zece ani un pămpălău, oare ce ne mai oferă „cel de sus” încă zece ani ? Tot un nevertebrat.

  2. Aristică

    joi, 19.01.2023 at 12:22

    Depinde în ce barcă ești!

  3. Petru

    joi, 19.01.2023 at 13:36

    Pentru unii mumă, pentru alții ciumă. Asta-i România !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax