Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Klaus Iohannis: Elevii se vor întoarce la școală de luni. CONDIȚIA pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că vacanța școlară declarată pentru evitarea răspândirii pandemiei nu se va mai prelungi. Astfel, elevii se vor întoarce de luni la școală, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice permit acest lucru.

Potrivit președintelui, va fi introdusă și o nouă condiții pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică și anume gradul de vaccinare al personalului școlii.

Vezi și LISTA: Rata de vaccinare a angajaților în școlile din Alba. Care este situația pe fiecare unitate de învățământ

„La sfârșitul acestei săptămâni se încheie vacanța școlară care a fost declarată pentru a putea evita răspândirea pandemiei.

La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită. Începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar.

Însă va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică și anume gradul de vaccinare al personalului școlii.

Experții, specialiștii din cele două ministere, din INSP, vor discuta și mâine (n.r. – vineri, 5 noiembrie) se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni.

Subliniez, vaccinarea este singura șansă pentru a depăși această pandemie. Putem să ne uităm în jur, vedem că în vestul Europei avem iară o creștere a pandemiei. Concluzia este una simplă și tristă: pandemia nu s-a încheiat, însă noi avem soluția, ea se numește vaccinare. Vă doresc multă sănătate”, a declarat Klaus Iohannis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. LUTZ HESSE

    joi, 04.11.2021 at 19:19

    DOMNUL IOHANNIS SPUNE PRACTIC….UNELE DESCHIDE FIZIC…ALTELE NU…..FOARTE BINEO SCOALA DESCHIS…ALTA ONLINE,INDIFERENT CATE CLASE SUNT INFECTAT….ACUMA CONTEAZE CATE PROFESOARE SUNT VACINAT….CE HAOS….

  2. Elena

    joi, 04.11.2021 at 20:54

    Daca asa sta situatia, inseamna ca la profesori le convine online si atunci nu se vaccineaza. Idee buna iarasi. In Dedeman de ex., sau Altex, intri daca ai certificat verde sau ca ai trecut prin boala si la biserici te lasa cu masca, la fel si la pacanele. Asta da treaba romaneasca.

  3. Alexandru

    vineri, 05.11.2021 at 01:36

    Am lasat un comentariu si a intrat reclama cu perna electrica, exact cand il trimiteam. Nu stiu daca am reusit sa il trimit. Va rog sa înlăturați reclamele. Nu e locul lor aici.

  4. Iluminatia

    vineri, 05.11.2021 at 07:38

    Am ajuns la scoala ca la biserica ? Se vaccineaza doar cine vrea, iar profanii nevaccinati asteapta pronia cereasca ? Parca scoala se doreste sa lumineze mintile copiilor nu sa le indoctrineze ca la partidul numit biserica. Cine nu se vaccineaza dintre profesori, sa fie dati afara. Astfel or sa devina iluminati si ar putea merge la golf sau poate chiar la piramide.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax