Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Klaus Iohannis este noul preşedinte al PNL. „Vă confirm că PDL acceptă ca noua formaţiune să se numească PNL”

Publicat

Klaus Iohannis este noul preşedinte al PNL, el priminid votul a 1.334 de delegaţi la congresul liberalilor, în timp ce contracandidatul său, senatorul Ioan Ghişe a primit votul a 144 de delegaţi. Congresul PNL, convocat pentru alegerea noii conduceri a partidului, a început, sâmbătă, în jurul orei 10.00, în prezenţa a aproape 1500 de delegaţi şi a invitaţilor din partea PDL şi ai Forţei Civice.

După anunțarea câștigătorului Iohannis a declarat că este în măsură să confirme că „PDL a acceptat” ca noua formaţiune politică rezultată din fuziunea cu liberalii să se numească PNL.

Klaus Iohannis a câştigat, sâmbătă, alegerile pentru preşedinţia PNL, primind 1.334 de voturi, din totalul de 1.479 de voturi valabil exprimate la congres, contracandidatul său, Ioan Ghişe fiind votat de 144 de delegaţi.

Fuziunea PNL-PDL va avea numele de PNL.

„Vreau să vă spun ceva ce nu a spus nimeni, sunt în poziţia să vă confirm că PDL acceptă ca noua formaţiune să se numească PNL”, le-a spus Iohannis delegaţilor la congresul PNL.

Propunerea de fuziune PNL-PDL a fost acceptată de către delegaţii la congres prin vot cu ridicare de mână, înregistrându-se doar 6 voturi „împotrivă” şi 4 abţineri.

În cadrul Congresului de sâmbătă se vor mai alege 31 de vicepreşedinţi, 56 de persoane înscrindu-se în cursă.

Pe lângă alegerea noii conduceri a PNL, Congresul va mai adopta trei rezoluţii propuse de actualul preşedinte interimar al PNL, Klaus Iohannis, pentru fuziunea cu PDL, asocierea la PPE, dar şi desemnarea candidatului din partea liberalilor la alegerile prezidenţiale.

Preşedintele PNL Klaus Iohannis şi fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu au acceptat, sâmbătă, să fie propuşi candidaţi ai PNL la preşedinţia României, ei exprimându-şi acceptul în plenul congresului liberal.

„Cinci ani de zile, zi de zi am asumat în numele meu decizii pe care nu le-am luat singur. Azi nu-mi mai pot permite. E o decizie pe care dumneavoastră trebuie să o luaţi. Oricare ar fi ea, o voi servi până la capăt”, a spus Antonescu.

Anterior, Mircea Ionescu Quintus, care conducea dezbaterea congresului, a declarat că decizia desemnării candidatului la prezidenţiale aparţine Delegaţiei Permanente. ”Acum e vorba de nominalizare. Poate să fie un nume sau mai multe”, a afirmat Quintus.

El a precizat că dacă sunt mai multe nume înseamnă că va trebui dat un vot secret.

Quintus a precizat că s-au făcut mai multe propuneri de candidat, în persoanele lui Klaus Iohannis şi a lui Crin Antonescu.

Liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu, a pledat pentru ca la nivelul congresului să fie stabilit un singur candidat al PNL, iar decizia să nu se ia în Delegaţia Permanentă.

„Trebuie să avem un singur candidat. Eu nu-mi permit ca PNL să merg la PDL să-mi aleagă candidatul la preşedinţia României. Eu vreau să mi-l aleg eu”, a spus Atanasiu.

După ce au fost exprimate cele două acceptări de candidatură, Iohannis a declarat că retrage rezoluţia privind candidatul PNL la prezidenţiale şi o trimite în Delegaţia Permanentă a partidului.

El a spus că „ultimul lucru pe care îl doreşte” este o sciziune în partid.

sursa: mediafax.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax