Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Klaus Iohannis, Gabriela Firea și Diana Șoșoacă, cei mai cunoscuți politicieni din România. Sondaj INSCOP Research

Publicat

klaus iohannis si multime

Klaus Iohannis, Gabriela Firea și Diana Șoșoacă sunt cei mai cunoscuți politicieni din România. 

Un sondaj realizat de INSCOP Research la comanda News.ro în octombrie-noiembrie 2023, îl arată pe președintele Klaus Iohannis drept politicianul cu cea mai mare notorietate. 

El este urmat de Gabriela Firea și Diana Şoşoacă. Conform directorului INSCOP Research Remus Ştefureac, Şoşoacă arată capacitatea de viralizare a mesajelor ultra-radicale.

El precizează însă că o notorietate ridicată nu înseamnă automat şi un nivel de încredere mare.

Datele au fost culese în perioada 23 octombrie – 2 noiembrie 2023. Metoda de cercetare: interviu prin intermediul chestionarului.

Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului simplu, stratificat fiind de 1100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

Remus Ștefureac – director INSCOP Research:  

”Notorietatea liderilor politici este primul indicator relevant pentru evaluarea capacității unui lider politic de a candida în alegeri.

Clasarea președintelui Klaus Iohannis pe primul loc, cu 99% dintre respondenți care declară că au auzit de președintele României nu este o surpriză.

Nici plasarea pe locul al doilea a Gabrielei Firea, fostul primar general și o personalitate activă în spațiul public în ultimii douăzeci și cinci de ani nu surprinde.

Pe de altă parte, faptul că 93.5% dintre respondenți declară că au auzit de Diana Șoșoacă arată capacitatea de virilizare a mesajelor ultra-radicale.

O notorietatea ridicată nu înseamnă însă automat și un nivel de încredere mare.

Pe de altă parte, o notorietate medie sau mică, dincolo de dezavantajul implicit, oferă și oportunitatea construirii favorabilității pe termen lung.”

Notorietate personalități publice

Klaus Iohannis este politicianul cu cea mai mare notorietate dintre numele testate, 99.2% dintre respondenți declarând că au auzit de el.

Șeful statului este urmat de Gabriela Firea cu o notorietate de 94%, Diana Șoșoacă cu 93.5%, Mircea Geoană cu 93.3% și Marcel Ciolacu cu 92.5%.

87.7% dintre cei intervievați spun că au auzit de liderul liberal Nicolae Ciucă, 84.9% de liderul AUR George Simion și 80.7% de fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu beneficiază de o notorietate de 72.9%, în timp ce Ministrul Justiției Cătălin Predoiu de 55.7%.

Mai puțin de jumătate dintre respondenți (41.1%) declarau că au auzit de Elena Lasconi la momentul culegerii datelor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 13.11.2023 at 11:31

    Iar l-aţi infiltrat pe Geoană ? Orice aţi face, la omul ăsta vă dă cu rest.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax