Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Klaus Iohannis, în Alba: „După sondaje ACL se situează la peste 30%, iar PSD sub 40%”. Mă aștept la un rezultat foarte bun din județ

Publicat

YouTube video

Marți, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, imnul PDL , „Verde-nrourat” a cântat și pentru membri PNL și candidatul ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis. Împreună cu alți lideri PNL și PDL din țară, co-președinții ACL Alb, Mircea Hava, Teodor Atanasiu, primari și viceprimari din Alba, consilieri locali și județeni, candidatul ACL, Klaus Iohannis a participat la ședința Colegiului Director al ACL Alba. Acesta a spus simpatizanților și colegilor din alianță  că „de aici de la Alba Iulia, unde Hava este primar lansăm proiectul pentru o Românie nouă”.

Pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie, candidatul ACL, Klaus Iohannis a declarat la Alba Iulia că nu se așteaptă în primul scrutin la surprize foarte mari, iar potrivit ultimelor sondaje realizate formațiunea de dreapta este în procent de peste 30% preferata electoratului, pe când PSD-ul  sub 40%. La alegerile din toamnă contează foarte mult pe ACL Alba, motiv pentru care a mărturisit că „mă aștept la un rezultat foarte bun din partea județului Alba, pentru că aici stânga nu a reușit să pună piciorul”.

La ședința care a avut loc la Alba Iulia, alături de Klaus Iohannis au mai fost prezenți preşedintele PDL Arad şi co-presedintele ACL Arad, Gheorghe Falcă, vicepreședinții PNL, Ciprian Dobre (președinte PNL Dolj) și Mihai Voicu (președinte PNL Mureș) și președintele PNL Sibiu, deputatul Gheorghe Cazan și bineînțeles, co-președinții ACL Alba, Mircea Hava și Teodor Atanasiu, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, vicepreședinții CJ Alba, Florin Roman și Alin Cucui, senatorul PDL Alba, Alexandru Pereș.

La Alba Iulia, Klaus Iohannis a declarat că în calitate de candidat al dreptei se vede guvernând România, alături de Alianța Liberal Creștină „pentru cel puțin 10 ani”. Nu crede că apartenența etnică este un handicap, este pregătit să fie președinte tuturor românilor indiferent de etnie.

Întrebat cum vede o distribuire a voturilor în primul scrutin, Iohannis a declarat că „nu sunt clarvăzător, dar pot să citesc sondajele care s-au făcut. Doar în ultimele săptămâni, din informațiile mele s-au comandat primele 10 sondaje pe aceste teme. Toate arată că noi, noua formațiune de dreapta ne situăm la peste 30% din preferințele electoratului și în acea zonă mă situez și eu ca și candidat al dreptei. În aceleași sondaje vedem că PSD ajunge undeva sub 40% și candidatul PSD-ului, care probabil va fi Victor Ponta, se situează tot acolo. Cred că aceste sondaje pot fi luate ca un indicator pentru ce avem acum”, spune candidatul ACL la prezidențiale.

Iohannis nu se așteaptă la surprize mari până când nu vede cu ochii săi votul final, pentru că „mai apar candidați, mai pleacă. Așa e la noi, dar aceste lucruri nu vor schimba semnificativ rezultatele primului tur”. Din județul Alba, se așteaptă la un rezultat foarte bun la alegeri, având în vedere că precizează acesta, „aici este locul unde stânga nu a reușit să pună piciorul”.

Lucru de care a fost asigurat și de președintele CJ Alba, Ion Dumitrel care a menționat că „din județul Alba, 70% din voturi vor merge spre ACL, fără mari eforturi”.

Co-președintele ACL Alba, Mircea Hava a spus în cadrul ședinței că numai „Klau Iohannis poate face din România o soră pentru Germania”. „Pentru mine sunteți domnul președinte, pentru că eu și oamenii de aici, primari, viceprimari suntem puternici. Ei au putut să facă ca aici în județul Alba să nu câștige niciodată stânga. Asta a fost și asta vom face în continuare. Aici va câștiga tot timpul dreapta” a mai menționat Hava.

Președintele PNL Alba și co-președintele ACL Alba, Teodor Atanasiu este de părere că de la Alba Iulia „trebuie să înceapă și depesedizarea României”. „Când a intrat Iohannis în Alba Iulia a început să vibreze totul, pentru că a îceput să vibreze Dîrzu, Ponta, tot PSD-ul” a spus Atanasiu.

YouTube video

Cu toate că este neamț, candidatul ACL a declarat la Alba Iulia că „apartenența etnică  nu este un handicap, dar niciun atu. Voi fi președintele tuturor românilor, iar ei sunt pregătiți pentru asta”. Convins de ceea ce poate face, Klaus Iohannis a declarat că „fuziunea PDL și PNL a creat un mare partid de dreapta, și de aceea vom guverna România pentru cel puțin 10 ani”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax