Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Klaus Iohannis, la Alba Iulia: „Am intrat în PNL la invitația lui Crin Antonescu. Nu vreau să îi iau locul”

Publicat

Situat în topul preferințelor românilor pentru funcția de președinte al României, potrivit ultimelor sondaje, prim-vicepreședintele PNL și primarul Sibiului, Klaus Iohannis, invitat la o emisiune în platoul Alba24.ro, a declarat că nu are intenția de a-i lua locul lui Crin Antonescu la prezidențialele din toamnă. Acesta s-a arătat mai degrabă pregătit pentru o a doua funcție în stat, cea de prim ministru, din care este convins că ar putea crea un Guvern „care să guverneze, nu să administreze, pentru că în momentul de față românii nu știu în ce direcție se îndreaptă România”.

Întrebat dacă România ar fi pregătită pentru un prim-ministru neamț, Iohannis a declarat:

„Eu cred că România este pregătită de ceva vreme pentru un prim-ministru care vrea să rezolve problemele pe care le cunoaștem cu toții. Eu cred că etnicitatea nu este o problemă. Nu pot să garantez că este un avantaj, dar cel puțin în cazul meu, cred că lumea, în continuare, mă asociază cu munca de administrație. Eu cred că ar fi o situație bună ca PNL să dea un prim-ministru. Dacă voi fi eu acesta cred că suntem capabili să avem un Guvern care să guverneze nu să administreze”.

Prim-vicepreședintele PNL a spus că nu intenționează să îi ia locul lui Crin Antonescu la prezidențiale și că îl va sprijini pe acesta în campania electorală a alegerilor din toamnă.

„Eu am venit în PNL la invitația președintelui Crin Antonescu. Asta s-a întâmplat acum un an și jumătate. Am spus de atunci și am rămas la aceeași părere. Unul din motivele pentru care am acceptat să vin în PNL a fost să îl ajut pe Crin Antonescu să devină președintele României. Nu am venit să îi iau locul lui Crin Antonescu. Asta vreau să fac și acum. Faptul că în multe sondaje am o cotă bună ca încredere, pentru mine ca politician este de-a dreptul măgulitor. Pentru PNL este un lucru bun. Pentru orice partid este un lucru bun să aibă politicieni care au cote înalte la încredere. Eu nu numai că sper, cred că această cotație bună pe care o am mă va ajuta să sprijin și această campanie la europarlamentare, cum sper să mă ajute să sprijin și campania prezidențialelor”.

Cât despre viitorul politic al României, Iohannis prevede o alianță a partidelor de dreapta, care să îl propună pe Crin Antonescu pentru candidatura la președinția României.

„Eu cred că încet încet se impune de la sine o apropiere a partidelor de dreapta. În varianta optimă, pentru prezidențiale vom găsi un singur candidat al dreptei, iar în opinia mea acesta poate să fie Crin Antonescu. […] Oamenii așteaptă mai mult decât schimbarea unui șef cu alt șef, așteaptă o schimbare a abordării. Pentru asta ar fi fost nevoie de un guvern în care toată lumnea trage în aceeași direcție”, a mai spus Iohannis.

Vedeți aici întreaga emisiune: VIDEO: Klaus Iohannis, într-un talk show la ALBA24. Va fi „coșmarul” lui Victor Ponta la prezidențiale, în toamnă?

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax