Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Klaus Iohannis liniștește bugetarii: Câtă vreme voi avea un cuvânt de spus, nu se vor tăia salariile. Austeritatea nu e o soluție

Publicat

k

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că atâta timp cât va avea un cuvânt de spus, nu vor exista tăieri de salarii. 

”Este într-adevăr o discuție în spațiul public, care după părerea mea a luat-o într-o direcție complet greșită.

Situația în România este bună, avem creștere economică, avem dezvoltare. În același timp, România dispune de oportunități imense de a obține bani europeni.

(…) Se pare că atunci când s-a construit bugetul pe anul în curs a existat o supraevaluare a capacităților de colectare.

Guvernul a crezut că ce de la fisc vor aduna mai mulți bani. Nu s-a întâmplat așa. Nu există nici o gaură, nici o realitate tristă.

Trebuie corectat și pe partea de cheltuieli. Pe anumite capitole, banii trebuie folosiți mai judicios. Nu este nevoie de tăieri.

Câtă vreme voi avea un cuvânt de spus, nu vor exista tăieri de salarii. Repet, nu vor exista tăieri de salarii.

Nu vrem să băgăm România în scenariu de austeritate. S-a dovedit când am avut criza bancară că austeritatea nu este o soluție.

În consecință nu vor exista tăieri de salarii. Eu nu doresc ca românii să o ducă mai rău, este o absurditate. Eu vreau să o ducă mai bine.

Repet, nu vor exista tăieri de salarii. Nu există astfel de concept la nivelul meu sau la nivelul coaliției.

Vreau să fie bine înțelese aceste lucruri în pragul de sărbători, ultimul lucru pe care mi-l doresc acum în prag de sărbătoare este să-și facă românii griji că vor fi tăiate salariile sau că vor fi dați afara. Nu vor fi tăiate salariile și nu vor fi dați afara” a spus președintele, citat de G4Media.ro.

”Eu sunt împotriva unor tăieri alandala. Voi avea grijă să nu ajuntem la o țopăială bugetară. Dacă au supraevaluat bugetul, acuma nu au decât să găsească metode smart pentru a aduce bugetul în cote realizabile” a adăugat acesta.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 13.04.2023 at 18:46

    De poveşti vânătoreşti s-a săturat lumea, soluţii vreau oamenii, ceea ce nu te caracterizează.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax