Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Klaus Iohannis: Negocierile pentru remanierea guvernamentală au eşuat. Probabil, PNL îşi va retrage miniştrii din Executiv. Premierul va numi interimari

Publicat

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, luni după-amiaza, că „negocierile pentru remanierea guvernamentală au eşuat”. A precizat că o decizie va fi luată în şedinţa Delegaţiei Permanente de marţi seara, însă a spus, ca o opinie personală, că PNL îşi va retrage, probabil, miniştrii din Guvern şi că reprezintă, cu siguranţă, un prim pas în ruperea Uniunii Social-Democrate.

„Negocierile pentru remanierea guvernamentală au eşuat. Această situaţie va fi adusă la cunoştinţa şi în dezbaterea Delegaţiei Permanente. (…). Acolo se va trage o concluzie”, a spus Iohannis.

Întrebat ce se va întâmpla la Delegaţia Permanentă, Iohannis a răspuns: „Probabil, Delegaţia Permanentă va constata acelaşi lucru, că negocierile au eşuat şi că nu putem să continuăm în această formă de colaborare nonexistentă. Şi atunci probabil un posibil prim pas este retragerea miniştrilor noştri din Guvern”.

Prim-vicepreşedintele PNL a mai spus că eventuala retragere a miniştrilor liberali din Guvern „nu este o decizie reversibilă”.

Premierul Victor Ponta a făcut apel luni la unitatea USL, dar a precizat că, dacă PNL se retrage din guvern, va nominaliza interimari la ministerele conduse acum de liberali şi doar după expirarea termenului pentru interimat va merge în Parlament cu un nou guvern. Premierul a precizat că termenul pentru formarea noului Cabinet este 8 martie, când expiră interimatul vicepremierului Gabriel Oprea la MAI.

„În măsura în care decizia PNL, aşa cum a fost ea anunţată de mai multe ori ca o posibilitate, va fi de a retrage din Guvern miniştrii PNL, în baza discuţiei de azi şi a mandatului politic pe care l-am primit, voi nominaliza în locul acestora tot membrii Cabinetului, confrom prevederilor constituţionale”, a spus Ponta.

El a precizat că va încerca, atât timp cât îi permit termenele constituţionale, să găsească o soluţie politică pentru ca guvernarea să continue sub formula USL.

„La împlinirea termenlor constituţionale, dacă nu va exista o soluţie de continuare a guvernării alături de PNL, voi merge în Parlament cu o structură a Guvernului care să permită continuarea programului USL şi îndeplinirea măsurilor pe care le-am propus populaţiei”, a menţionat Ponta.

El a precizat că va anunţa, la acel moment, faptul că din punctul de vedere al PSD, PC şi UNPR există o mâna întinsă pentru PNL, pentru a fi alături atât în structurile centrale, parlamentare şi guvernamentale, cât şi în structurile teritoriale.

El a spus că miniştrii interimari numiţi în funcţii după eventuala ieştire a PNL de la guvernare nu vor sta 45 de zile ca interimari, pentru că la Ministerul de Interne nu se poate numi un nou interimar, după expirarea celor 45 de zile.

Formula noului Guvern, format de USD după retragerea PNL, a urma să ajungă în Parlament pe 4 martie.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax