Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Klaus Iohannis nu acceptă dezbaterea cu Viorica Dăncilă. Explicațiile președintelui și reacția candidatului PSD

Publicat

Președintele Klaus Iohannis, candidatul PNL la alegerile prezidențiale, a declarat că nu va accepta o dezbatere cu Viorica Dăncilă, candidata PSD, cu care a intrat în turul al doilea al alegerilor. Acesta a organizat o conferință de presă la sediul PNL.

UPDATE: Viorica Dăncilă, candidatul PSD a reacționat într-o conferință de presă: vezi mai jos video și sinteza declarațiilor

Cum a explicat președintele refuzul unei dezbateri cu Viorica Dăncilă:

  • Doamna Vasilica Viorica Dăncilă, fost premier, a fost parte activă a tuturor mârlăniilor PSD-iste, a sprijinit activ încercările de acaparare a justițieiA fost foarte activă să facă zid în jurul unor persoane cu probleme penale
  • A fost o persoană foarte activă în a guverna împotriva românilor
  • Dna Dăncilă e reprezentanta unui partid nedemocratic, nereformat, care a guvernat împotriva românilor, și care acum mimează candidatul democrat și se așteaptă să fie tratată cu mare respect
  • Nu accept o dezbatere cu o astfel de persoană care reprezintă tot ce e mai rău în politica ultimilor ani
  • Nu pot să legitimez comportamentul mizerabil al PSD acceptând o dezbatere cu candidata PSD

Iohannis: Nu accept o dezbatere cu Dăncilă; marţea viitoare organizez o dezbatere

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că marţea viitoare va participa la o dezbatere la care vor fi invitaţi politologi, formatori de opinie şi jurnalişti.

„Înţeleg perfect nevoia, dorinţa de a avea o dezbatere reală, aşezată, cu candidaţii din turul doi. Cum nu accept însă această dezbatere cu doamna Dăncilă de la PSD voi organiza eu, împreună cu echipa mea, o dezbatere aşezată săptămâna viitoare, marţi seara, la care vor fi invitaţi să dezbată împreună cu mine mandatul pe care l-am încheiat, planul pentru mandatul pe care sper că îl obţin în continuare politologi, formatori de opinie, jurnalişti.

Va fi o discuţie deschisă, aşezată, care cu siguranţă va fi pe placul românilor”, a spus şeful statului, într-o conferinţă de presă organizată la sediul PNL.

El a motivat de ce nu acceptă să participe la o dezbatere cu Viorica Dăncilă, contracandidatul său la prezidenţiale.

„Doamna Dăncilă a fost o persoană foarte activă în a guverna împotriva românilor. Este reprezentanta unui partid antidemocratic, nereformat, care a guvernat împotriva românilor şi acum, în campanie electorală, mimează candidatul democrat şi se aşteaptă să fie tratată cu mare respect de toată lumea ca şi cum până acum ar fi apărat democraţia românească şi pe români.

Nu accept o dezbatere cu o astfel de persoană care reprezintă tot ce e mai rău în politica ultimilor ani din România. Nu pot să legitimez comportamentul mizerabil al PSD din ultimii ani acceptând o dezbatere cu candidata acestui PSD”, a arătat Iohannis.

Contez pe votul etnicilor maghiari, pe faptul că vor vota..

„Eu contez pe votul lor, vă spun sincer şi cred că majoritatea va înţelege foarte bine care este miza acestor alegeri. Am avut votul lor şi în 2014 fără să existe o mobilizare expresă pentru cei din minoritate maghiară. (…) Contez pe faptul că vor vota România normală”, a arătat Iohannis, în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, după şedinţa Consiliului Permanent, că nu recomandă electoratului său să voteze cu cineva anume în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, afirmând că fiecare trebuie să dea votul cum consideră de cuviinţă.

Alegerile anticipate sunt cea mai bună soluţie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că alegerile anticipate sunt cea mai bună soluţie pentru situaţia actuală.

„Alegerile anticipate sunt cea mai bună soluţie pentru situaţia actuală”, a spus şeful statului într-o conferinţă de presă organizată la sediul PNL

În decurs de cinci ani, am fost plecat în trei vacanţe

în cei cinci ani de mandat a fost plecat în trei vacanţe, dar că şi în perioada respectivă şi-a luat mapa de lucru pentru a desfăşura diverse activităţi legate de funcţia sa.

Întrebat dacă are regrete legate de mandatul său, preşedintele a declarat că îi pare rău că nu a putut fi încheiată mai repede „faza pesedistă, fiindcă România, cu PSD la guvernare, a pierdut numeroase oportunităţi”.

„Mi-aş fi dorit să am ocazia să lucrez cu un guvern care să lucreze pentru români”, a spus el

Cea mai mare realizare a mandatului a fost înlocuirea Guvernului PSD cu ”o putere pentru români”

„Cea mai mare este chiar ultima, (…) respectiv înlocuirea puterii pesediste cu o putere pentru români”, a spus şeful statului într-o conferinţă de presă organizată la sediul PNL.

El a fost întrebat pe cine consideră cel mai bun preşedinte al României după 30 de ani de la Revoluţie.

„Prefer să facă românii această evaluare. Eroii alegerilor sunt întotdeauna românii. Alegătorul cu ştampila de vot în mână este eroul alegerilor şi îl las pe el să îşi spună cuvântul”, a răspuns candidatul PNL la prezidenţiale.

În următorul an se pot face multe, dar Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) nu va fi eliminat

„În următorul an se pot face multe, dar Mecanismul (n.r. – MCV) nu va fi eliminat după părerea mea. Nu suntem singurii, şi bulgarii sunt cu MCV şi decizia de eliminare a MCV este una la care trebuie să achieseze cam toţi.

Discuţia se poate purta mai degrabă de ce a acceptat Comisia să declare că Bulgaria a îndeplinit toate solicitările, pentru România ştim de ce s-a dat un raport aşa cum s-a dat, cu o guvernare catastrofală, vădit antijustiţie, vădit de politizare a justiţiei.

Cine se aştepta să avem un raport mai bun? Dar lucrurile pot fi corectate, nu uşor, va fi greu, însă deja noul ministru al Justiţiei, domnul Cătălin Predoiu, s-a apucat cu echipa domniei sale şi se va găsi pas cu pas ce trebuie făcut ca să ajungem în situaţia ca să spunem: ‘Ok, asta mi-aţi cerut, asta am făcut. E bine. Mulţumesc. Trecem la altă etapă'”, a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă organizată la sediul central al PNL.

El a admis că ”nu i-a căzut bine” că CE face o „diferenţiere crasă” între România şi Bulgaria.

După turul doi al alegerilor prezidenţiale intenţionează să aibă o discuţie cu preşedintele USR, Dan Barna, dar şi cu alţi lideri politici

„Nu am avut această discuţie (cu Dan Barna, n.r.) fiindcă acum mă concentrez pe turul doi. Voi avea negreşit o astfel de discuţie după alegeri, vom avea astfel de discuţii şi ne vom pregăti pentru următorul pas, care este – în funcţie de evoluţia politică – alegeri locale sau alegeri parlamentare anticipate. (…) Vreau să fim bine pregătiţi, să ştim cine este pregătit să îşi asume rezolvarea problemelor

Reacția candidatului Viorica Dăncilă:

Președintele PSD îi dă replica președintelui României. Viorica Dăncilă face declarații, în direct, de la sediul Partidului Social Democrat, după conferința de presă a lui Klaus Iohannis.

Aceasta răspunde atacurilor președintelui Klaus Iohannis:

„În 2014 Klaus Iohannis ne spunea că o dezbatere electorală este absolut necesară între contra-candidați. Se pare că multe s-au schimbat în acest mandat al președintelui pentru că dumnealui consideră că românii nu merită acest lucru. Asta este democrația lui Iohannis. De altfel, președintele a ignorat restul românilor care nu l-au votat. Dacă nu votezi PNL, nu exisți. Domnule Iohannis, cred că trăiți în altă lume.

Cred că vă vedeți stăpân într-o lume în care există numai PNL, deasupra principiilor democrației și deasupra Constituției. Este o dilemă! Sper să o lămurească președintele curând! Eu sunt un om răbdător! Încă îl aștept pe domnul Iohannis să accepte invitația mea la dezbaterea pe care toți românii o așteaptă”.

Viorica Dăncilă : „Îl invit pe președinte duminică la o dezbatere la televiziunea publică”

Viorica Dăncilă a enumerat subiectele care vor fi subiectele incluse în cazul unei dezbateri la acest sfârșit de săptămână.

„Domnule Iohannis, poate ne spuneți, până la urmă, adevăratul motiv de a participa la o dezbatere cu mine. Există peste nouă milioane de motive de a participa la o confruntare directă pentru că sunt peste nouă milioane de români care au votat în acest tur. Sper ca președintele să înțeleagă datoria morală pe care o are față de țară, participând la o confruntare directă. Îmi doresc o dezbatere la o televiziune publică pentru a fi urmărită și de românii din diaspora, și de cei fără cablu, pe care zice domnul Iohannis că-i respectă. Românii văd utilitatea acestei dezbateri”.

„Am văzut că domnul Iohannis a prins glas. Am văzut singura conferință de presă din mandatul de președinte. Un moment de o aroganță monstruoasă și un dispreț total pentru democrație și pentru români. Am văzut un președinte de țară care ne spune că singura lui realizare a fost că a dat jos un guvern legitim, ales prin vot. Aceasta este performanța lui Iohannis. Vedem cum acest președinte încearcă să negocieze cu noi toți definiția democrației.

Domnule Iohannis, fac eu lumină pentru dumneavoastră. Vorbim astăzi despre doi candidați aleși prin votul românilor, care au intrat într-o competiție pentru președinția României. Ba mai mult, vorbim despre actualul șef de stat și fostul premier al țării numit în funcție chiar de dumneavoastră anul trecut. Pentru o țară întreagă, dar nu și pentru acest președinte, e normal, corect și democratic să existe o dezbatere directă, o confruntare de idei și programe între cei care vin și cer votul românilor pe 24 noiembrie.

În 2014, Klaus Iohannis ne spunea că o dezbatere între contracandidații din turul doi al alegerilor prezidențiale e absolut necesară și așteptată de toți românii. Se pare că multe s-au întâmplat în acești ani de mandat dacă acum ne spune că românii nu mai merită o astfel de dezbatere. Urmând această logică, ne putem aștepta ca președintele să ne spună curând că românii nu mai merită să-și exprime prin vot opțiunea politică dacă aceasta nu este PNL.

De altfel, președintele le-a mulțumit doar celor care l-au votat pe dumnealui, ignorându-i pe cei care au mers la vot. Tot în această seară l-am văzut cum își arogă meritele pentru buna desfășurare a alegerilor din diaspora, deși știm cu toții că cele trei zile de vot, creșterea numărului de secții de votare și votul prin corespondență sunt meritele Guvernului Dăncilă.

Domnule Iohannis, cred că trăiți în altă lume. Cred că domnul Iohannis se vede stăpân într-o lume în care există doar PNL, deasupra celorlalți candidați, deasupra principiilor democrației și deasupra Constituției și se teme de o confruntare directă cu mine. E o dilemă. Sper să o lămurească domnul președinte curând. Realitatea este că o astfel de dezbatere ar demonta imediat propaganda și toate atacurile mizerabile din ultimii ani la adresa mea și a PSD. Probabil de aici acest refuz pe care s-a tot chinuit să-l explice în mod ridicol și cu non-argumente până în acest moment. Eu sunt un om răbdător. Încă îl aștept pe domul Iohannis să găsească înțelepciunea, tăria și curajul de a accepta invitația mea la dezbaterea pe care românii o cer și o merită.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax