Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Klaus Iohannis: Nu discutăm despre ”lockdown”, a închide țara nu este o soluție. Alegerile nu trebuie amânate

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seară că nu se pune problema unui nou lockdown pentru România. 

Președintele a organizat o conferință de presă, la sfârșitul căreia a răspuns întrebărilor jurnaliștilor. Întrebat despre numărul foarte mare de cazuri noi înregistrate zilnic (aproape 4900 miercuri), Klaus Iohannis a spus că ”a închide țara nu e o soluție”.

”Nu discutăm despre închiderea tuturor activităților, despre lockdown. Este nevoie să găsim un fel de a continua, cu toate că avem această pandemie.

În această abordare încadrăm și continuarea democrației în România. Trebuie să avem grijă să creștem numărul de locuri la ATI la spitalele Covid.

A închide țara nu e o soluție. Ce am face? Închidem țara 2 săptămâni, apoi iarăși o luăm de la zero. Trebuie să găsim un just echilibru.

Ne vom întoarce la normalitate dacă avem grijă acum și dacă oamenii de știință reușesc să găsească un vaccin” a spus Iohannis.

În același context, președintele a insistat pe ideea organizării alegerilor parlamentare în decembrie, temă cu care de altfel și-a și început conferința.

”Alegerile nu trebuie amânate pentru ca un partid sau altul să se simtă mai bine pregătit. Ele trebuie să aibă loc la termen. E fundamental pentru modul în care vor gestiona pandemia,d ar și pentru perioada post-pandemie, pentru reconstrucție, să avem o majoritate parlamentară solidă pentru reforme absolut necesare dezvoltării României” a afirmat președintele.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Adi

    miercuri, 21.10.2020 at 21:55

    Îl deranjează limba română pe neamț?
    Nici pentru lockdown (briefing*),nu a gasit un sinonim în limba adoptată?

  2. M Cristina

    joi, 22.10.2020 at 07:39

    Bine ar fi sa-l intereseze si de poporul roman, dar avand in vedere ca insista cu alegerile in plina pandemie, ma indoiesc ca ii pasa de altceva in afara de putere!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax