Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Președintele Klaus Iohannis: Nu se poate educație performantă cu dascăli plătiți la limita de jos a salariilor

Publicat

klaus johannis Nu se poate educație performantă cu dascăli plătiți la limita de jos a salariilor, a declarat luni președintele Klaus Iohannis, prezent la deschiderea anului școlar la Colegiul Național Mihai Eminescu din București. Acesta a spus că nu știe dacă pensiile speciale sunt o soluție, dar salariile decente, care duc la pensii decente, pot rezolva problema.

„Societate așteaptă de la dascăli să ofere tot, pe de altă parte trebuie să fim conștienți că și dascălii așteaptă ceva de la societate, să fie înțeleși, respectați. Nu se poate să avem un sistem performant cu dascăli plătiți la limita de jos a salariilor. Nu se așteptă niciun dascăl să se îmbogățească, se așteaptă să poată trăi decent”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Întrebat de situația școlilor făra autorizație ISU, președintele a declarat că a cerut în urmă cu un an Guvernului să rezolve problema în trei ani, iar acest termen este unul fezabil.

Acesta a declarat că totuși, statistic, sunt puține școli fară autorizație ISU și aceste cazuri sunt în special în localitățile foarte mici, unde nu există utilități, resurse sau interes politic.

„Ce mă deranjează este că sunt orașe mari unde nu există autorizație ISU. Este nevoie de un program național care să se bazeze pe  voința politică. Multe orașe mici au rezolvat problema cu fonduri preaderare, fonduri europene, trebuie să continue”, a mai spus Klaus Iohannis.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate