Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Klaus Iohannis: PSD trebuie să înţeleagă că actuala conducere a partidului şi a Guvernului este profund nocivă

Publicat

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că actuala conducere a PSD şi a Guvernului este „profund nocivă” şi a făcut apel la social-democraţi să ia în serios protestele din aceste zile.

Preledintele țării spune că au trecut deja trei zile și nu există niciun responsabil pentru ce s-a întâmplat vineri în Piața Victoriei.

Acesta a mai arătat că „atacarea oamenilor nevinovați, atacarea jurnaliștilor, atacare femeilor și copiilor este de neconceput într-un stat european, iar cei vinovați trebuie identificați”.

Arătând că „în ultimul an și jumătate, PSD a compromis actul de guvernare și legiferare”, șeful statului a afirmat că avem „o guvernare haotică, irațională”. „Avem acum și o componentă represivă, care ridică serioase semne de întrebare cu privire la ce are de gând acest Guvern cu românii”, a spus Iohannis.

„PSD a câștigat alegerile, nu am contestat niciodată acest lucru. Însă actuala sa conducere abuzează de acea victorie pentru a ataca populația, pentru a ataca Justiția, pentru a scoate România de pe drumul său european și euroatlantic”, a spus Klaus Iohannis, adăugând că majoritatea românilor nu sunt de acord cu direcția în care PSD duce România.

„Sunt însă de acord membrii PSD cu această direcție. Riscă ei să arunce România în haos doar pentru a ține în brațe această grupare care a confiscat partidul? Sau își asumă responmsabilitatea înainte de a fi prea târziu, nu avem nevoie de instabilitate și de o criză socială prelungită”, a continuat președintele.

„”Oamenii se vor revolta şi în continuare dacă sunt ignoraţi. PSD trebuie să înţeleagă că actuala conducere a partidului şi a Guvernului este profund nocivă, cu efecte nebănuite pe termen lung. Fac un apel la membrii PSD să ia foarte în serios protestele din aceste zile şi să înţeleagă că trebuie să guverneze pentru oameni şi nu împotriva lor”, a mai declarat președintele, după ce a spus că „actuala conducere a partidului și a Guvernului este profund nocivă”.

El a lansat apeluri și către societatea civilă și către opoziția parlamentară.

„Nu vă lăsați descurajați de actuala situație. Lucrurile se pot schimba în bine, este nevoie de efortul nostru, al tuturor, este foarte important ca societatea civilă să fie vie și vigilentă, să se implice cu toată forța în viața socială și politică întrucât contribuțiile ei din ultimele decenii sunt incomensurabile pentru evoluția democrației românești. Acest apel nu este un apel la revoltă, ci un apel la responsabilitate și la implicare”, le-a transmis șeful statului românilor.

Cât despre opoziția parlamentară, Iohannis a spus: „Alternativa nu vine de la sine. Doar lucrând cu determinare și înțelepciune se poate ajunge în situația de a obține încrederea oamenilor. Stă și în mâinile opoziției responsabilitatea de a asigura stabilitatea țării și menținerea României pe drumul normalității. Este nevoie, fără îndoială, de un dialog susținut între toate forțele de opoziție. Oamenii politici responsabili știu să lase deoparte interesele mărunte și orgoliile și să pună mai presus interesul țării. Iar interesul românilor este de a opri abuzurile actualei majorități”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax